[]

Tapu harcı döner sermaye bedeliyle ilgili soru

Internette bakinca Tapu Harcı Döner Sermaye Bedeli 2019 icin 128 TL goruyorum.

Tapudan gelen mesaj 512 tl diyor. Bunun farkli olmasi mumkun mu? Arada birisi para mi yiyor?


 
tapudan telefonunuza gelen resmi mesajla belirtilen parayı cebe atabileceklerini mi düşünüyorsunuz? :)

yaptığınız işleme göre tutar bu kadardır.
tapu müdürlüğünü arayıp öğrenebilirsin durumu.
  • teritori  (23.08.19 16:33:02) 
valla evet dusunuyorum, bence hersey mumkun. Tesekkurler oneri icin. Bir tapu mudurlugunu arayayim.


  • kimse  (23.08.19 16:47:45) 
yok emin ol yapamazlar.


  • teritori  (23.08.19 17:03:39) 
Ahahah güldüm mümkün değil öyle bir şey :d işlem nedir? bazı işlemlerde taşınmaz başına maktu harç kesiyor, yetki talepli işlemlerde 2 kat fazla harç çıkıyor vs.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (23.08.19 17:18:39) 
Dostum işlem sonunda makbuz alıyorsun...Nasıl katakulli yapabilirler...


  • alicandan  (23.08.19 18:26:22) 
Tamam arkadaslar kabullendim, ok, bir dalavere yok hepiniz oyle yazdiginiza gore:)

Tapu Kadastro Genel Mudurlugu'nun sitesinde (git: www.tkgm.gov.tr )2019 icin fiyat cetveli var ve orda 128 TL diyor. Ondan supheye dusmustum ama tapuya gidince anlarim aradaki farkin sebebini. Tesekkur ederim cevaplariniz icin, rahatladim.
  • kimse  (23.08.19 19:33:54) 
Yalniz tam 4 kati.


  • tunaktunaktun  (24.08.19 04:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.