[]

Hepsiburada Sorunu

Merhaba,

Hepsiburada üzerinden çok beğenerek aldığım 100'lü pena kutusu, kargo geldiğinde bir fiyasko ile sonuçlandı, görseldeki ile alakası olmayan, rezalet bir şey çıktı ürün. İki gündür hepsiburada müşteri hizmetleri ile görüşüyorum, kesinlikle müşteri düşmanı bir tavır içindeler, kasten yanlış yönlendiriyorlar, bunların iki günde çözemediği işi 5dk'da satıcıyı telefon ile arayarak çözdüm, yanlış görsel yüklemişler, böyle bir ürün ellerinde hiç olmamış ve olmayacak da. Ancak hepsiburada çalışanları satıcı bile aksini söylerken ısrarla ürünü iade edersem görseldeki ürünü göndereceklerini söylüyorlar, konuyu anlattığım halde ısrar ediyorlar. Bu tür durumlarda yasal prosedür nedir, hepsiburada'ya aşırı derecede bilendim, 100liralık pena için beni delirttiler bu adamlara bunu ödetmek için 5bin lira harcayacak moddayım.


 
direk iade formu doldurup geri gönder hocam böyle bir durumda.
14 gün içinde beğenmedim diyerek iade hakkın var internetten aldığın ürünleri
(hiç kullanmamış olmak şartıyla).
  • ayin yazari  (23.08.19 15:50:34) 
Çok teşekkürler. Aslında iade almak istiyorlar, ama ben bana görselde sattıkları ürünü almak istiyordum.. İade ile uğraşmak da istemiyorum. Benim merak ettiğim bu aldatıcı görsel ile ürün satılması durumundaki yasal haklarım nelerdir iade dışında?


  • deneme  (23.08.19 15:55:53) 
Ürünü iade edebiliyorsunuz işte yasal hakkınız olarak, tazminat mı bekliyorsunuz? :)


  • aynabugusu  (23.08.19 16:02:02) 
burası abd değil, elinizdeki ürünü iade alıp paranızı sağ salim ödüyorlarsa yapacak başka bir şey yok.


  • hadsafhada  (23.08.19 16:02:32) 
Yani durumun şöyle bir yanı var, bir ürünü satabilmek için çok daha iyi olan bir ürünün görselini internete koyuyorsunuz ve daha basit bir ürün gönderiyorsunuz. Müşteriler arasından buna itiraz eden olursa iade işlemi talep ediyorsunuz, durumu fark etmeyen ya da uğraşmak istemeyen müşterilerden elde ettiğiniz gelir size kalıyor, yok itiraz ederseniz bu süreçte de aldatılan müşterinin peşinden koşması, kargocuya teslim etmesi, süreci takip etmesi gerekiyor. Böyle haksız kazanç elde etme teşebbüsünün bir cezası yok mu? Ben bunu merak ederek soruyorum sorumu, eğer aldatıcı görsel ile ürün satmanın tüketici kanununda bir cezası olduğunu biliyorsanız benimle paylaşmanızı rica ediyorum çünkü hakkımı kullanmak istiyorum, olay kötü niyetli bence.


  • deneme  (23.08.19 16:27:36) 
Uğraşabilirsiniz ancak o hata sehven yapılmış denilerek hiç bir ceza almazlar
Burası Türkiye
Tecavüzcü bile takım elbise giyip ceza indirimi alıyor
Paranı aldıysan mutlu bile olmalısın bu konjektürde
  • bana her yer cehennem  (23.08.19 17:51:52) 
Mahkemeye felan gideyim bu durum üzerinden çıkar sağlamaya çalışan bu kişilere hesap sorayım minvalinde bir yol çizmemizi istiyorsun. Mahkeme senin maddi zarara uğrayıp uğramadığını bakacak. Satış sözleşmesi de iade süreci sunduğundan onu takip edip de zararın giderilmediyse mağduriyet ancak o zaman doğar ve mahkeme sürecine de ancak o zaman girebilirsiniz.
Yok öyle ABD deki gibi zeytin aldım bir zeytinden iki çekirdek çıktı tazminat alayım : ) ya da bu adamların burnundan getireyim minvalinde bir durum.

  • creedwar  (23.08.19 18:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.