[]

vodafone net dava açacakmış

Arkadaşlar iyi geceler,

2016 eylül ayında eve vodafone net bağlatmıştık. memnun olmadığımız için 2 yıllık taahhütü dolar dolmaz 2018'in eylül ayında kapatma dilekçesini faks çektik. daha sonra öğrendik ki, bunlar bize sormadan taahhütümüz dolmadan 2-3 ay önce tarifemizi değiştirmiş. dolayısıyla taahhüt 2 yıl daha uzamış. faturalar otomatik ödeme yöntemiyle ödendiğinden hiç fark etmedik de tarife değişikliğini. her neyse eylül ayından sonra 1 mb bile internetlerini kullanmadık bunların. kaldı ki iptal dilekçesini gönderir göndermez farklı bir iss bağlattım eve.

bu sabah babamı aramışlar, sanırım 600 küsur liralık borç çıkartmışlar, dava açacaklarmış bize.haliyle sinirlendim ben de. şimdi ben kapatma arifesindeyken bunlara defalarca mesaj gönderdim ancak gönderdiğim mesajları bulamıyorum. çünkü kendi destek sitelerinden göndermiştim mesajları. ayrıca yine kapatma döneminde bunlar defalarca aradı beni. tarife değiştirdiğiniz için iptal edemiyoruz vs. dediler, ben de defalarca söyledim ''ben böyle bir istekte bulunmadım, eğer bulunduysam bana bir kanıt gösterin kabul edeyim'' dedim, ama bişey gösteremediler. vodafone'dan gelen en son e postalara bakıyorum; kasım ve aralık ayına 50'şer lira, şubat ayına da 30 küsur lira fatura çıkartmışlar.

sizce nasıl bir yol izlemeliyim? tüketici haklarına başvursam bir şey çıkar mı? gönderdiğim e postaları bulabilsem iyi olacaktı ama onlar da yok maalesef.

 
Öncelikle uzlaşmaya çalışın. Yetkili birileriyle konuşarak vb. Dava dedikleri icra takibidir tahminen. Hiç bu duruma getirmeyin. Miktar büyük olmadığı için ödeyip sonrasında hakkınızı aramanızı öneririm. İş davalık olmasın diye. Şikayetvar'a yazabilirsiniz. Bazı şirketler oraya yazılan sorunları çözüyorlar. Olmadı tüketici mahkemesine başvurursunuz. Ama koca şirketle 600lira için mahkemelik olmak bence pek mantıklı değil. Kazanma kaybetme olarak değil, bence 600lira için değmez. Hakkınızı arayın elbet. Ama daha zor duruma sokmayın kendinizi.


  • the coon  (23.08.19 01:08:45) 
başta imzaladığınız sözleşmeye hakim misiniz?

o sözleşmede olabilir çünkü işte "vodafone, taahhütün bitmesine bilmemkaç zaman kala aksi belirtilmediği müddetçe tarifeyi değiştirme/uzatma hakkını saklı tutar." vs. diye. eğer öyleyse işiniz zor.
  • avianthem  (23.08.19 07:41:20) 
Nasıl bir yol izlemelisin? İlk başta hesap özetlerini düzenli olarak incelemelisin. Süs olsun diye getirilmiş bir şey değil o.

Kendi parasını takip edemeyen adam kazıklanır, bu kadar basit.
  • KARA BOĞA  (23.08.19 11:46:26) 
İcra takibi yaparlar itiraz edersiniz, sebeplerini de yazarsınız. İşlerine gelirse itirazın iptali davası açarlar ve tarife değişikliği yapmaya hakkı olduklarını - sizin böyle talebiniz olduğunı- onlar kanıtlamak zorunda kalır. Davada ispat yükü onlarda.


  • mabesa  (23.08.19 13:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.