[]

Kettle tamir olur mu yeni mi alalım

Su kaynayınca durmamış dakikalarca çalışmış. Kaliteli bir kettle idi. 5 yıllık. Tamiri mümkün mü, sağlıklı mı, kim yapar, uygun mudur yoksa yeni alıp geçmek mi lazım?




 
bobinajcılar, elektrikçiler yapar. bence yenisini al.


  • mikahakkinen  (22.08.19 23:49:54) 
3-4 yıl önce 90 liraya çelik hazneli sağlam bir kettle aldım. Şuan 160 lira. Kapağı bozuldu. Dökme yerinden doldurarak kullandık bir süre daha. Sonrasında servise götürdüm. Kapakta minik bir plastik değişecekti. 50 lira istediler. Dedim yapmayın kalsın. Kapağı söktüler o şekilde kullanıyoruz. Hikayeden çıkacak ders şu; çelik hazne ve 20-30 liraya yapılıyorsa yaptır. Sıfırının yarısı edecek parayı verme ama.


  • the coon  (23.08.19 00:58:23) 
bence yenisini almayın, ev nasıl yanar diye hayal ederek uyuyun.


  • tolga¿naber?  (23.08.19 02:18:05) 
Termik kontakor cortlamis.5 liralik malzeme ama ne kadara uaparlar bilmiyorum. Yetkili servisine goturmeyin, siradan elektronikcileri dolasip sorun.


  • icim urperiyor  (23.08.19 05:43:16) 
Ekonomik ömrünü tamamlamış bence, yenisini almanızda fayda var.

Su kaynamaya başladıktan sonra çıkan buhar kapağın menteşe tarafından kulp içindeki kanaldan ilerleyip, açma kapatma butonunu mekanik olarak kapatır. Butonun temas ettiği ısıya duyarlı bir küçük sac parçası olur genelde, ısındığında genleşir ve butonu geri atar.

Hatta bu sistem arızalanırsa diye kettle'ın altında ekstra bir sac termıstat daha var, buton kapanmaz ve kaynama devam edince kettle tabanı daha çok ısınacak ve bu ekstra güvenlik devreye girip elektriği komple keser.

Niye anlattım bu kadar? Belki elinizden geliyorsa bi söker bakarsınız.
  • John Bloor  (23.08.19 09:35:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.