[]

Hata yapınca dağılmak

Nasıl aşıyoruz bunu?
Hedef: hemen toparlanıp hatayı kafaya takmadan devam edebilmek
Mevcut durum: dağılıp daha da çok hata yapmak, sonra daha da çok dağılmak

Edit: gönül işiyle alakası yoktu ya neyse :)

 
Çok düşünmeden iki kadeh bir şeyler içerek.


  • datnet  (22.08.19 21:34:59) 
@datnet işte ve direksiyon dersinde içemem :(


  • pati  (22.08.19 21:42:41 ~ 21:44:44) 
hiçbişeyin hiçbi önemi olmadığının farkında olunca hayat keyifli oluyor.


  • neynep  (22.08.19 22:12:14) 
Yenildiğinizi ve yenilebileceğinizi kabul edin, kendinizle barışıp devam edin.


  • tolga¿naber?  (22.08.19 22:19:26) 
Düşen performans anında nasıl toparlanır bilmiyorum ama uzun vadeli durumlarda iyi olduğunuz alanlara yoğunlaşmak hata yaptığınız alanlara ve anlara saplanıp kalmamak için etkili bir yöntem bence.


  • Olive  (22.08.19 22:20:53) 
Yukarıdakiler+1 deyip ekliyorum.

Hatayı yaptınız ve hata görece küçükse ve uzun vadeli hedefleriniz önemini koruyorsa direk daha önemli şeyler var diyerek uzun vadeli amaçlara yoğunlaşıyorsunuz.

Örnek: arabayı çalıştırdınız 5. kez yeterince gaz vermeden diğer ayağınızı debriyajdan hızlı çektiniz ve araba stop etti. Siz de artık utanmaya başladınız. Hemen bu işi ne yapıp edip öğreneceğim diyorsunuz ve vitesi boşa alıp aracı yeniden çalıştırıyorsunuz.

Aynı hatayı yapmamak için elbette özen göstereceksiniz ama bir önceki hatanız artık geçmişte kaldı.

Direksiyon hocanıza da danışın. Bu arabayı neden stop ettirdim? Sonra bir dahakine yeterince gaz verdiğinizden emin olmak için belki devri normalden daha fazla yükselterek ayağınızı debriyajdan kaldırıyorsunuz ve voila. Araba stop etmeden kalkıyor. Yani hatayı tekrarlamamanın yolunu keşfediyorsunuz. Bu bazen daha da uzun sürebilir. Kendinize hata payı verin. Normal.

Hemen hataya saplanma meselesi acemilikten geliyor. Her şeyde bir anda usta olamayacağınızı kabullenin. İşin ustaları da başlarda acemiydiler.
  • marsargo  (23.08.19 06:29:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.