[]

Bu hareketi yanlış yapıyorsun örgütü - Deneyimli vücutçu arkadaşlar baksın

Malumunuz "bu hareketi böyle yapacaksın örgütü(ben de trende uyayım dedim)" salonlarda fink atıyor.
Ben yeni bir sporcu değilim. Altıncı yılımı devirdim ve salonda çaışırken ne yaptığımı gayet iyi bilen biriyim. Vücut kütlem de fena değil. Ama uzun geniş giydiğim için kaslar öyle ortada değil. Fakat bu tacizci arkadaşlar yer yer gelip şu hareket şöyle, vücut böyle olacak diye kafamı bozuyorlar. Bunu diyenler arasında bir yılını doldurmamış adamlar var. En son bugün bir haftalık(bak yalan söylüyorsam ne olayım, gördüm çünkü) çalı çırpı bir eleman geçen hafta öğendiği bilgilerle gelip sırtın şöyle olacak dedi bana. Yani çocuk bir de hoca olmuş la. Geçen hafta salonda yeni yetmelere hareket gösteren eğitimsiz bir salon çalışanı buna hareket gösteriyordu, bu hafta onu da hoca yapmışlar. Dayanamadım. Bu şekil olması lazım, yardıma ihtiyacım yok deyip tersledim. Ve gidip bunların hocasını uyardım yanıma yaklaşmasınlar diye.
Siz, özellikle deneyimli vücutçu arkadaşlar bu duruma nasıl bakıyor? Ama bu işte en az üç yılını devirenlere soruyorum. Aşırı tepki mi veriyorum? Bir ben mi bu kadar kızıyorum bu işlere?


 
Hoca ilgisizliği nedeniyle,hareketi kendini sakatlayacak derecede yanlış yapan çok çocuk gördüm ben.

Senin 'bu hareketi yanlış yapıyorsun örgütü' olarak adlandırdığın kitlenin bu çocuklara çok büyük faydası var. Heveslerini kırmamak lazım diye düşünüyorum.

Bana da geliyorlar. Tamam bundan sonra öyle yaparım diyorum.

En son incline barbell fly yaparken sıska bir oğlan gelip 'sen o hareketi yanlış yapıyorsun, onda bench tam yatık olacak.' demişti. Yanında kız arkadaşı vardı. 'Tamam hocam sağol ikazın için.' deyip yatırdım.
  • Mirket  (22.08.19 21:21:37) 
genelde gerçekten yardım etmek için söylüyorlar bence. sırf ego tatmini için müdahele eden görmedim. terslemeye gerek yok.


  • rusd  (22.08.19 21:46:52) 
he deyip geciyorum.


  • alperz  (22.08.19 22:26:08) 
deneyimli vücutçu =/= her hareketi %100 doğru yapan.

farmer's walk, plank, triceps extension (dambıl), barbell shrug gibi birçok basic cookie cutter hareketi yapmayı geçtim hayatında görmemiş/duymamış deneyimli vücutçu kaynıyor ortalık.

squat nasıl olur tartışmalarında bunun kralını görüyoruz. farklı squat türleri farklı hedefler için optimize edilmiştir ama bundan haberi olmayan deneyimli vücutçularımız squat nasıl olur tartışmalarında hala kendilerini heder ediyor.

açıp güncel fizyoloji kaynaklarından ciddi ciddi okuyan tipler de bu örgütün üyesi olabiliyor. diğerlerine bir şey demiyorum.
  • inekadam  (23.08.19 11:48:38) 
şu entry'e günlerce gülmüştüm. yol ortasında durup güldüğüm falan oluyordu.
demek varmış bir arka planı :)
eksisozluk.com
  • güneyli çocuk  (23.08.19 11:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.