[]

ekspertiz ücretleri ortalama ne kadar?

2.el araç alırken ekspertize gidiliyor ya.. o kaç para oluyor? ve aracı alan kişi mi ödüyor ekspertiz ücretini?




 
Alan öder. Ankara'da 200₺ gibiydi geçen sene yanlış hatırlamıyorsam.


  • malheiros  (22.08.19 20:51:47) 
onlarin paketleri var hocam. degisiyor. satici sizin expertizini odemek zorunda degil.


  • turbo sadık  (22.08.19 20:51:51) 
350 ye kadar çıkanlar görüm


  • basond  (22.08.19 20:55:01) 
dediğinden başka bir şey çıkarsa sen ödersin diyebilirsin satıcıya.


  • cosmicgadin  (22.08.19 21:03:34) 
mesela diyorlarya aracın hiçbir sorunu yoktur boyaszıdr filan sonra sen gidiyosun aracı almaya ekspertize gidiyosun bi bakıyosun araba ortadan 2'ye ayrılmış başına gelmeyen kalmamış. bu durumdadamı almak isteyen kişi ödüyor ücreti?


  • xu  (22.08.19 21:03:47) 
Saticiya diyeceksin iste "soylediginin disinda bir sey cikarsa sen odersin" diye. Kabul etmezse hic bulasma zaten.

Normal test boya motor vs 200 lira. Youtube'da meshur olanlar var bir de (tarcanlar kocaeli gibi) airbag'ine kadar sokup bakiyorlar, bayramdan once 350ydi.
  • brkylmz  (22.08.19 21:07:30) 
ekspertiz işi çok önemli. 89 model torosun motoruna yüzde 90 performans çıkaranlar var. kaportadan vs den anlamayan bir sürü iş yapan ekspertiz firması var, avlarlar dikkat et. sen ilanı at biz akıl veririz.


  • mikahakkinen  (22.08.19 21:22:37) 
ha bu arada turkiye'de dyno imis motor yuzdesi imis bunlari yapabilen yok gibi bir sey cok detaylo motoru acman gerekiyor piston kafalarinin olcumu vs derken ozet geceyim.
YALAN motor yuzdesi olayi. ayni araci bakima sokun oyle goturun mesela motor yuzdesi farkli cikacaktir.

motor yuzdesine dyno testlere inanmayin. ha illa yapan yer mi ariyorsunuz. eskiden f335 yapardi simdi halihazirda bildigim yok. o derece.
  • turbo sadık  (22.08.19 21:30:02) 
türkiye'de 2.el araba almak inanılmaz stresli bir iş. yanlış bişey yapsak eve haciz gelecek ailede herkes aids olacak otomatikman gibi. arabanın borcu çocuklara kalacak gibi hissediyorum. ben arkadaşımla gitmek istemiyorum bu işleri bilen profesyonel birisinden yardım alamıyor muyuz? yani yanımda ekspertiz işlerinden anlayan bu işi yapan bir firma çalışanı bulmak istiyorum.


  • xu  (22.08.19 21:34:14 ~ 21:35:05) 
@xu, dusunceniz cok normal, turkiyede agir hasarli araclar geziyor sokakta devlet ise son derece gevsek davraniyor davalar 5 yil suruyor. avrupada bildigim bazi ulkelerde agir hasarli arac yok direkt presse. trafigi cikamaz. mesela.avrupada bir araba boyanirsa boyali ise degeri artiyor, bizde boyali araba sikintili araba, fiyati duser.
arabalar turkiyede pahali ondan bu durumlar.
cok iyi expertizler var aracin %100 bilgisini cikartmak mumkun degil de epey bi sey sana sunuyor. yani iyi biri km'yi geriye aldiysa servis kaydi vs de yoksa bilgisayari da baglasan bomba da atsan yapan iyi ise km'nin oynandigini anlayamazsin. iyi expertiz zaten bunun garantisini vermiyor. iyi bir boyama.yapildiysa pahali araclarda olur, boya makinesi ile anlayamazsin ayni degeri verir.
adam 2012'de sikintili arac aliyor. mahkemeye veriyor galeriyi. 5 yila mahkeme sonuclaniyor galeri haksiz cikiyor musteri hakli. mahkeme diyor ki parayi geri ver, ya da atiyorum ayni arabanin sifirini ver musteri sifir almis. e bazi arabalarin artik sifir uretilmiyor. e piyasa oyle oldu ki ikinci el arabalarin fiyatlari eskiye nazaran artti. arabayi verse ayni paraya bir sey alamayacak yeniden falan bi dunya sikintili is.

iyi expertizler var onlara gidin. noterde arabadaki sikintilari yazdirin. fiyat ne ise onun uzerinden satis gosterin. sase ve plaki sorgulatin. servis kayitli arac alin. expertizi de siz bulun satici degil. baska da bir sey lazim degil.
  • turbo sadık  (22.08.19 21:52:09) 
geçen sene 300 verdim, ankara


  • 9kuyruklukedi  (22.08.19 22:49:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.