[]

vize alamama. (dertleşme postu)

merhaba,

nasıl anlatacağım; neyi anlatacağım bilmiyorum ama kimseye anlatmasam rahatlayamıyorum. modum o kadar düşük ki son bir aydır.

yüksek lisans için bir avrupa ülkesindeki bir üniversiteden kabul aldım. günlerce şu kapı senin o kapı benim diyerek belge topladım. paralar ödedim. ve sonra o stres arttı ve arttı. araya tatil falan girdi derken, ekselanslarından sonunda cevap geldi: red.

nasıl ki, bu kadar cümleye karşılık olarak bir red yazmak acizlik oluyorsa ben de böyle aciz karşıladım durumu.
nedeni de, tabii ki, ekonomik sebepler. yok efendim çekirdek ailemden başka birisi beni finansal olarak destekleyemezmiş falan. benden daha az para gösteren arkadaşım sırf ailesi var diye mi iki günde vize aldı sizden o zaman? ulan çekirdek ailem yok ki! ne yapayım, yaratayım mı? ki ilgili belgeleri dilekçeye ek olarak sunmuştum.

hayatım tamamen değişecekti. ama olmadı. kaldık işte.

mülteci çöplüğüne dönmüş ülkelerine okumaya hevesli insanı almayan ortam çocuklarısınız! siz insanları ne kadar kapınızdan çevirirseniz çevirin; onlar daha motive bir halde ülkenize giriyorlar yine de, siz merak etmeyin!

sadece içimi dökmek istedim. görüşlerinizi yazabilirsiniz. hepinize iyi akşamlar!

peşin not: lütfen, "hocam başka ülkeyi/başka üniversiteyi denersin." gibi şeylerle gelmeyin arkadaşlar, hepsi aynı neden ile red edecek, o zamana kadar bir çekirdek aile edinemeyeceğime göre. bir de yeniden kabul alma işi var.

 
yaşın kaç bilmiyorum, bu üzülmende büyük etken. insan hayatında bir çok yıkım ve başarısızlık var. yeniden başlamak için vize alamaman ilk adım.


  • mikahakkinen  (22.08.19 11:06:13) 
Uzulmeyin.benim basvurumu kabul bile etmemislerdi. Baskalari 15 bin gosterip kabul alirken benden 30 000 istemislerdi. Sirf bir vize memurunun keyfi yerinde degil diye on saatlik yoldan geri evime geldim.

Hemen gidecegiz ulkedeki Turk buyukelciligine yazin. Iyi bir diplomat varsa sizin adiniza elciligi arar. Ben boyle cozmustum. Itiraz mektubu da yazin. Herkese farkli muamele yaptiklarini soyleyin.

Bursunuz var miydi?
  • geçerkenugradım  (22.08.19 11:10:06 ~ 11:11:10) 
Kabul almış insanı neden almazlar...Sinir bozucu bir durum. Aslında yurtdışında finansal yeterlilik ve sürdürebilirlik önemli bir şey. Bu konuda kusur gözüktüyse ve ciddi manada sıkıntı yaşacaksanız orda aslında onları da anlıyorum çünkü regülasyonlar var ama finansal bir destek bulmuşsanız ve kabulunuz varsa gerçekten üzücü.

En güzeli o ülkeden burs almaya çalışın. bir kaç saat içinde vizenizi veriyorlar şahsen yaşadım.

Akademik falan düşünüyorsanız bence zaten masterı boşverin. Direk lisanastan PhDlere gidin. Gerçi daha çok Birleşik Devletlerde var ama inanın yol bu ise bu daha iyi bir seçenek. Yahut TRde tezinizi yazın, yayınlarınızı yapın, ortalamanızı yüksek tutun doktorada gidin. Tabii amacınızı bilmiyorum.
  • AlsterWasser  (22.08.19 11:21:34 ~ 11:22:55) 
mesajlardan dönüş sağlıyorum arkadaşlar. çok sağ olun ilginiz için!


  • umutlarivarolankisi  (22.08.19 12:07:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.