[]

Türkiye'de kızlar sosyal medyadan asılan erkekleri neden ifşalıyorlar?

Eliniz, yüzünüz düzgün olmasa erkeklerin pek sallamadığı bir ülkede yaşasanız anlarım da beğenildiğini duyurmaya çalışıyor diye. Sonuçta burası Türkiye, erkeklerin çoğu nefes alsın yeter kafasında. Tinder'e dişi şempanze fotağrafı koysan binlerce match alır İzmir de bile. Ülkenin gerçeklerinden bu kadar mı kopuksunuz? Hayır cidden ilgiden rahatsız oluyorsunuz diyecem, o zaman neden 10 tane farklı sosyal medya hesabından filtreli, photoshoplu fotoğraflarla reklamınızı yapıyorsunuz.




 
"o zaman neden 10 tane farklı sosyal medya hesabından filtreli, photoshoplu fotoğraflarla reklamınızı yapıyorsunuz." ile "o saatte sokakta ne işi varmış" arasında teorik olarak hiçbir fark yok.

Ben de normal tanışma, iltifat vs. mesajlarını ifşa yanlısı değilim, yoksa insanlar nasıl tanışacak birbiriyle ama tacize varan durumları ifşa etmekte de hiçbir sakınca yok.
  • inawen  (21.08.19 23:34:14) 
inawen +1
yazdiginiz sey kurbani suclamak aslinda, 'neden onu giymis, neden cikmis'tan bir farki yok.
asilan ya da yazan degil, taciz edenleri paylasiyorlar. kadinlar da erkekler de istedikleri kadar hesap acarlar, kimse kimseye karisamaz, erkekler kendine hakim olmayi ogrenecek, kimseyi taciz etme hakkini haiz olmadiklarini ogrenecek. bu kadar basit aslinda, olayi karmasik hale getiren erkeklerin madem acmis benim taciz etme hakkim var kafasindan kurtulamamalari.
  • songforsomeone  (21.08.19 23:40:31) 
Birkaç sebebi var. Birincisi bakın beni kimler begenşyor, kimler peşimde diye duyurmak.

İkincisi, ilgi gösteren herif çirkinse bu yapılıyor. Burada içten içe kadın kendisine o kişiyi layık görmüyor ve bunun sinirini de, ifşa edip çıkarmaya çalışıyor. Bunu yaparken de "türkiye de kadın olmak çok zor" lafı ile Allah ne verdiyse yardırıyor. Burada tek kıstas fiziksel çirkinlik değil, sosyal statü para mevki vs...

Üçüncüsü, ilgi görme hastalığı. Bunu duyurarak bundan nemalanmak.

.....
  • mahone  (21.08.19 23:41:02) 
Kadınlarımız sevgi pıtırcığı, iyi niyet timsalidir ortak. Eğer bir şey yapıyorlarsa mutlaka iyi bir nedeni vardır. Bence bu ifşayı yapmaktaki amaçları: "ben sıkıntılıyım, benden uzak durun" mesajı vermek. Sağolsunlar, biz de bu mesajı veren kadınlardan uzak duruyoruz


  • Cengiz Atay  (21.08.19 23:44:00) 
@mahone

Ülkedeki erkeklerin çoğu yokluktan her bulduğu deliğe sokmaya çalışıyor zaten. Hatta kendi ülkelerinde ilgi görmeyen kadınlar Türkiye'ye geliyor bunun için. Rusya'da Türkiye için yarı şaka yarı ciddi kadınların Taylandı derler. Ülkede damacanaya hallenen adamlar var, asılan birilerinin olması çekici bir kadın oldukları anlamına gelmiyor ki. Kime ne kanıtlamaya çalışıyorlar?
  • rldofiui  (22.08.19 00:21:43 ~ 00:21:57) 
Karşılarındakini hakir gördükleri için. Ezmek için.

Geçenki boksörün yaptığı ifşa da böyleydi.

Sen kimsin ki? Demiş oluyorlar. Engelleyip geçebilecekleri aşikar.

Oysa birini ahlaksız ilan etmek kimseyi ahlaklı veya üstün yapmaz.

Asılanlar da yerine göre saçma sapan kişiler olabiliyorlar. Bunu da görmezden gelmeyelim.
  • marsargo  (22.08.19 01:14:24) 
Elbette gelmiyor. Bu durumu daha iyi idrak edebilmek için, sorduğun soruda, hangi sosyal sınıfı konuşuyoruz önce bunu saptamak gerekir o zaman.

Bahsettiğin kızlar genel olarak okumuş, İnterneti bilen sosyal medyayı aktif kullanan yiyen içen gezen vs bir kitle. Ben böyle algılıyorum, yanlış mıyım?

Bu kitle, hayatını büyük çoğunluğunu sanal ortamda yaşıyor. Gidip bir yeri geziyor, bunu insgrama aatıyor/atma ihtiyacı hissediyor. Belki profili bile gizli değil vs. Bunu yapmak bile zaten aslında olayın özü. İlgi görmek, hakkında konuşulmaz, yaptığı şey ile gündem olmak...

Her yokkuktaki adam da sanal ortamda kızlara yürümüyor. Damacanaya da halle en var, cansız mankene de, mahallesindeki belki 50yaş üstü komşusuna da, bimdeki kapalı 20 yaşındaki kıza da babası yaşında adam yürüyor mesela. .. Bunların içinde sosyal medyayı hiç bilmeyen insanlar da var. O yüzden, hangi sosyal statüdeki insanları konuşuyoruz? İkinci paragrafta yazdığımı sanırım.

Evet, asılanların olması çekici oldukları anlamına gelmiyor. Bahsettiğim profildeki kızlar, kendilerine asılan olmasa başka konularda benzer şeyler yapacaklar. Burada esas konu ilgiyi üzerinde toplama ve gündem olma.

Kanıtlamaya çalıştıkları şey aslında birşey değil. İç güdüsel ve hormonal olarak yapıyorlar bunu. Bakın beni bir sürü erkek elde etmek istiyor... Doğurgan bir kadının Hayatı sanal olunca, bu da sanal oluyor. Sözlükte bi yazar var bu durumla ilgili çok güzel açıklamalar yapıyordu bilimsel ve psikolojik açıklamalar. Unuttum bukursam eklerim adını.

Uzun lafın kısası, bir doğru yok.
  • mahone  (22.08.19 01:18:03) 
Filtreli fotoğraf atan kızın tek amacının "erkekler gelsin bana benimle yatmak istediklerini söylesin, bana organ fotoğrafını atsın" demek istediğini siz nerden çıkarıyorsunuz ben de bunu öğrenmek istiyorum. Bir kadın sana göre çok tahrikkar bir fotoğraf attığında senin kişisel ilgini açıkça öğrenmek istediği sonucuna nasıl varabiliyorsun? Karşındakinin buna kızacağını ve seninle aynı fikirde olmadığını bile bile? İtiraf et işte, aklın sıra cezalandırıyorsun bu kadını gösterip de elletmediği için. Amaç apaçık rahatsız etmek. Parkta spor yapan kadınların karşısına özellikle geçip pis pis sırıtarak bakan yaşlı amcası da aynı, kendini okumuş ve kalbürüstü sayan bu tipler de aynı. Kadınları insan gibi görmedikçe kendinize ediyorsunuz, o kadınlara değil. Onlar iki gün sonra senin varlığını bile unutuyor.


  • windows95  (22.08.19 01:41:57) 
inawen +1

bu belli ki çok garip gelecek size ama birinin filtreli fotoğraf atması bizim sorunumuz değil. tamamen kişinin kendisini ilgilendiren bir konu. asıl soruyla bu argümanın zerre ilgisi yok.

asıl soruya gelirsek "merhaba" denmesini bile olay haline getirenlerin "bakın benim piyasam var" mesajı verdiklerini düşünüyorum. hatta düşünmüyorum, öyle.
  • sanzelize canavari  (22.08.19 09:13:46) 
Çünkü; onlar fakirde ondan. O mesaj atan milyoner ve çok güçlü bir erkek olsun bakalım. Bu ifşayı yapıyorlar mı?


  • komando kani var bende  (22.08.19 09:16:57) 
inawen + 1

aylar önce duyuruda bir gönül işi sorusu vardı, orta yaşlarda bir erkek otobüs durağında gördüğü kadını beğeniyor, kadınla tanışmaya çalışıyor, kadında son derece "medeni ve nazik" bir şekilde hayır diyor. verilen yanıtların rahat %85 i yürü be bro kim tutar seni, istemese daha "sert" terslerdi, "kızmamış bağırmamış" ki, "sonuna kadar" asıl kardeşim ikna edersin tarzında/mealinde yanıtlardı. yani o bahsettiğiniz kadınlar o fotoğrafları atsa da atmasa da, ısrarcı mesajları ifşa etse de etmese de, medeni ve nazik davransa da davranmasa da her daim eleştirilip yargılanacaklar. ilgi başka bir şey, ısrar başka, taciz bambaşka. ha bir de o mesajları görmezden gelin, hepiniz ilgi orospususunuz o yüzden ifşa ediyorsunuz modunda yorumlayan kitle var ki, sizin bence bir nokta üst leveliniz bu, evlerden ırak.
  • Phoebe  (22.08.19 11:10:25) 
Ulan ne linç etmişsiniz adamı ya. Bu sitenin feminik linçleri beni deli ediyor. Yok profili açık diye tacizi haklı mı kılıyormuş bıkbıkbık. Ulan adam duyuruda böyle bir şey mi demiş amk. Taciz edilsin mi demiş? Ya yeminle adamı deli edersiniz. Aynen arkadaşlar, kadınlar süper, kadınlar asla hata yapmaz, asla kötü olmaz. Bir kadın asla takipçi ve like kasmak için sosyal medyada boy boy fotoğraflarını paylaşıp sonra da ilgiden bunalmış pozu keserek ego tatmin etmez. Kadınlar kutsal ve yüce vatlıklardır. Hepimiz kadınlara tapmalıyız.

Kimsenin taciz edilsin dediği yok. Penis fotosu yollayıp taciz etmekle tanışmak için normal bir mesaj atmak aynı kefeye konamaz. Evet, size şaşırtıcı gelebilir ama, profiliniz açıksa ve oradan kendinize ait yüzlerce fotoğraf koyuyorsanız, bu durum sizi hiç tanımadığınız insanların görmesine, ve bazılarının sizi beğenmesine sebep oluyor. Kimsenin size penis fotoğrafı atma ya da sizi taciz etme hakkı yok ancak size medeni bir şekilde tanışma teklifinde bulunan bir insanın bir kabahati yok. Bunu da istemiyorsanız profilinizi gizleyebilirsiniz. Ama işin ikiyüzlülüğü burada başlıyor işte. Profili gizlerse ilgi görmez. Çünkü hepimiz gayet iyi biliyoruz ki, o fotoğraflar açık profile insanların kendisini beğenmesi için konuyor. Bu kızları twitter’da binlerce kişi harika fikirleri için değil, dekolteli fotoğrafları için takip ediyor. Sonra birisi kendisini beğenip tanışmak isteyince de “ıyh bna msj atıolr :ss” diye poz kesiliyor. Bunların hepsi egoyla ilgili. Bu kızların bizim memleketin cinsel açlığından dolayı gördüğü orantısız ilgiyle götleri kalkıyor ve peşlerinde binlerce insan olduğu için ona tanışmak için mesaj atan adamın gururunu umursamadan onu biraz daha ego tatmini için rezil etmekten imtina etmiyor.

Burda feminik linççiler “gösterip vermediği için cezalandrmak istiyorsun” diye temelsiz saçmasapan tespit kasabilir, ama birisiyle tanışmak istemek ayıp değildir, taciz değildir ve parkta kızı yaşında kadını rahatsız eden amcayla aynı şey değildir. Bir kadının hareketini her eleştirene “kadın düşmanı”, “cinsel açlık içindeki ezik” gibi yaftalar yapıştırarak aşağılamaya ve susturmaya çalışıyorsunuz.

Taksim’de hetero erkek pride yürüyüşü düzenleyeceğim en sonunda amk. KADINLARDAN HOŞLANMAK SUÇ DEĞİLDİR!
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (22.08.19 11:11:54) 
O ifşalar bir mesaj sonunda gerçekleşmiyor. Bizim cins aşırı ısrarcı. Yani bir arkadaşının profilini al, bir gün mesaj atmayacağım sadece izleyeceğim de. Profil kapalıysa günde minimum 10+, açıksa günde 100+ mesaj gelir. Aynı kişiler bin kere mesaj atar. Yazar da yazar. Cevap vermezsin yazar, engellersin başka profilden yazar. Durmaz. Durmuyor abi. Vallahi görmesem inanmayacağım. Bak tek başına yürüyor kadın, sürekli bir laflar, bir şeyler. La yürüyo ya. Dümdüz yürüyo. Laf atar, karşılık alamayınca tükürür. Pisleşir. Sürekli böyle yaşayan bir canlı düşün. Böyle bir baskıyla. Göz kırptı verecek modunda bir de. Aha gözünü açtı kapattı, o da beni seviyor çıkarımı yapıyor.

Geçen berberde oturuyorum. Tıraş olurken edilen anlamsız muhabbetleri ediyoruz. Adam dedi ki, bak şu kadın var ya dedi, -bir kadın geçiyor o sırada karşı kaldırımdan- dünya ahret bacım olsun ama hep bu saatte böyle pijamayla geçiyor buradan dedi. E abi marketten geliyor dedim. Yok yaa, market hikaye diyor. Pijamayla çıkmasın diyor. Abi dedim nası çıkacağını bize mi soracak. Donla çıkmamış ya. Aranıyor bence diyor. Markette gittiği için aranıyor oluyor kadın. Gerisini sen hesapla.

Bunları ifşayı doğru bulduğum için söylemiyorum. Ama ortada bazı gerçekler var. Durmaksızın rahatsız ediliyorlar. Bu ısrarın önüne bazen ısrarla geçmeye çalışıyorlar. Bazısı da direkt ifşalıyor. Onların da psikoloji gitmiş. Genelde de tek mesaj atanları ifşalamıyorlar. Israrcılar ifşalanıyor. Ama bazısı yapıyor tabii direkt.
  • nasıl yani  (22.08.19 11:33:55) 
bazıları çok komik oluyor, ondan paylaşıyorum ben.


  • kronik  (22.08.19 13:55:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.