[]

İlk ayrı ev deneyimim/Eşya

Hey ahali,

Şu kardeşiniz ayrı eve çıkıyor sonunda.

Eş, dost, akraba derken gardırop, yatak ve çalışma masası ayarladım.

Koltuk ve beyaz eşya ( ç.makinesi, buz dolabı ve b. makinesi + mini fırın) kaldı en temel ihtiyaçlar içinde. Ve tüm bunlar için bütçem sade ve sadece 5bin.

Teşhir ürünleri satan, veya ikinci el; ama temiz , uzun ömürlü kullanımı olur dediğiniz bir yerler var mıdır?

Ev : İstanbul/Esentepe


Bir el atın bea, nasıl 5bine toplanır bunlar.?

 
Kendi başınıza yaşayacaksanız belki bir süreliğine çay makinesi ve bulaşık makinesi aramayı erteleyebilirsiniz? Hatta belki mini fırın da ertelenebilir?

Fırını geçen gün bim indiriminden 130 liraya aldık. İyi pişiriyor, memnun kaldık.

Ayrıca spotçu aramak yerine letgo'ya da bakabilirsiniz :)
  • chihirovekohaku  (21.08.19 19:55:46 ~ 19:56:05) 
@chihirovekohaku

o çay makinesi değil de çamaşır makinesi sanırım :)

@body electric

ücretsiz eşya talebi için şuraya bakabilirsin: groups.freecycle.org
  • Thredith  (21.08.19 20:04:54) 
2 ay önce ben de aynı durumdaydım evi tuttuğumda sadece sırt çantam vardı. sonrasında sırasıyla, (tabi birikmiş para çok önemli rol oynuyor burada ve biraz koşturmaca)

buzdolabı 800
çamaşır makinesi 300
ocak 300
yemek masası 300
orta sehpa 100
tv sehpası 150
ikea fırsat köşesinden l koltuk - 750
karyola 750
yatak 300
2 yolluk 1 halı 300
vantilatör 100
mutfak gereçleri 200
perde 120

toplamda 4470tl yapıyor işte taksidir ıvır zıvırdır derken 5000tl olacak o zaten :)

bunları nasıl topladım? eş dosttan bornoz ve tv hediyesi geldi onun dışında eski evden çıplak raf düzeneğim vardı gardırop olarak kullandım onu. spotçuları gez mobilya için ikea ekonomik olabiliyor fırsat köşesinden bahsediyorum. yastığı olmayan koltukları 1000tl den ucuza satıyorlar. halılar da öyle. bir kaç gün üst üste gitmek lazım. ben ikincide denk getirdim.
  • oldz  (21.08.19 23:49:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.