[]

abd vs turkiye?

bir abimizin sorusu.

abd'de düşük seviye ve işsizlik oranı hayli yüksek bir law school da yaşam masrafları ve barınma dahil bir burs şansı yahut bilkent te siyaset bilimi yüksek lisans.

siz olsanız ne seçerdiniz ve neden?

ek bilgi: kredi şansı var mı burdan cekmelik? ya da burs? böyle bir durum olursa maryland gibi hoş bir okula gitme şansı doğuyor. boktan üni tamamen yaşam masraflarini karşıladığı için. (artı kyk borcu var)

 
Bilkent yüksek lisans ne üzerine?

law school sonrasi ne yapmayı planliyor? Denklik alabilecek mi? ABD'de kalma şansı olacak mı?
  • cedex  (21.08.19 17:30:00) 
law school senaryosunda lsat ile ilgili bir sorun olmadığını varsayıyorum

amerikada alınan hukuk eğitimin ülkemizde ne derece bir karşılığı var, ben bilmiyorum. bildiğim kısmı, hukuk sistemlerinin farklı olduğu. orada law school okumanın, eğer amerikada çalışmayacaksan herhani bir faydası görünürde yok. dediğim gibi, varsa bir detayı ben bilmiyorum.

amerikada yaşayıp avukatlık vs. yapmayacaksam bilkenti seçerim.
  • cay koy geliyorum  (21.08.19 17:31:00) 
cedex, abd de kalma şansını bilemeyiz. law school sonrası avukat olarak da devam edebilir, ki o işsizlik oranıyla zor gibi, doktoraya da. bilkent sonrası da doktoraya devam yine burda.


  • mehmed resad  (21.08.19 17:32:59) 
şimdi gördüm, siyaset bilimi yüksek lisans sonrası ABD'ye doktoraya gitsin bence.

maryland'e gitse de iyi olabilir zira washington'in dibi ama yıllık 40 kusur bin doları geri ödemesi zor olabilir. buradan o kadar kredi cekemez bence.
  • cedex  (21.08.19 17:33:14) 
ben bilkent'i seçerdim çünkü abd denen abartılmış balondan tiksiniyorum. ekonomisi, ordusu, uluslararası propaganda mekanizmaları vs. çok güçlüdür bunu asla inkar edemeyiz ama sıradan vatandaş açısından yaşamın yine propaganda yoluyla abartıldığını ve olduğundan çok daha güzel lanse edildiğini düşünüyorum.

abd eğer halihazırda zengin değilsen, çok iyi bir iş fikrin yoksa, diğer bir deyişle kapitalizmi doruklarında yaşayıp emek sömürebilecek vaziyette değilsen bence kalkıp da gidilecek bir ülke değil. ha meksikalısındır, abd kurtuluşun olur ama türkiye'den kalkıp abd'ye gitmeyi (hele ki bilkent'te okumak dururken düşük seviyeli bir okul için... çalışmaya bile değil!) ben kendi adıma anlamsız buluyorum.

hiç öyle "türküyemiz çok güzel!11" insanı da değilimdir, beni bilen biliyor 6 yaşımdan beri yurtdışı hayaliyle yanıp tutuşan biriyim. büyük konuşmayayım ama abd s*kseler gitmeyeceğim saçmasapan bir ülke. gideni de "3 sene çöp kovasında yaşadım ama sonra toparladım, burası bambaşka abi yeaaa" gibi tuhaf tuhaf argümanlarla övüyor.

sözün özü düşük seviyeli ve işsizlik oranı yüksek bir okula öğrenci olarak gitmek bence mantıklı değil. "git yauuu kendini kurtarırsın" diyenler amerika'da başına bir iş gelirse hastane masrafını karşılamayacak, gitmek istiyorsan yine git tabii ama bunu unutma derim.
  • der meister  (21.08.19 17:34:54) 
cedex, maryland ücret istemiyor. sadece yaşam masrafları için paraya ihtiyaç var.


  • mehmed resad  (21.08.19 17:35:29 ~ 17:35:46) 
Elbette ki ilkini secip kalmaya calismak olmali. Bilkent siyaset bilimi yüksek lisans her zaman bulunabilecek tarzda siradan bir sey. Maryland opsiyonu da fena degil. Turkiye'den kredi cekip gidebilir, sonra oder.


  • hot potato  (21.08.19 18:04:57 ~ 18:06:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.