[]

Amazon.com İade Süreci?

Bir de buradan deneyeyim şansımı. Amazon.com'dan bir adet Surface Pro 6 aldım. Ürünü satan adamın yorumlarından bir tanesi "Surface Pro 5 satıyor inanmayın şeklindeydi" Ben de bunun üzerine müşteri hizmetlerine bağlandım ürün SP6 mı diye sordum. Müşteri hizmetleri ise ürünün kesinlikle SP6 olduğunu söyledi fakat ürün maalesef SP5 geldi. İade sürecini başlattım. Ürünün parasını iade ettiler ben de Amazon.it adresinden SP6 aldım. Şimdi problemime gelelim.

Ürünü bir türlü geri gönderemiyorum. PTT kargo 1.5 kg üzeri elektronik eşya ABD'ye gönderemiyoruz diyor. Diğer kargo şirketleri de ürünü kabul etmiyor. UPS ise MSDS raporu istiyor. Amazon'a 2 kere mail attım 15 kere falan müşteri hizmetleri ile görüştüm. Bir türlü bana inanmıyorlar. Ürünün parasını geri çekeceğiz diyorlar. Ben de kartı iptal ettirdim. Parayı geri çekme ihtimalleri var mıdır acaba? Karta kayıp başvurusu yaptım bu durumdan korkup yeni kart gelecek fakat bu yeni kart üzerinden parayı çekebilirler mi?

Asıl sorum ise şu bu ürünü nasıl gönderebilirim. Müşteri hizmetleri ısrarla MSDS raporunun gerek olmadığını söylüyor. UPS'Den gelen maili yazıyorum. Hayır bu doğru olamaz diyor. 1 aydır arabanın bagajında paketli bir şekilde geziyor ürün. Sizce ne yapabilirim?

 
bir kere kredi kartını tamamen kapat. kayıp falan değil, komple kapalı olsun.

aras kargo, tnt express, easy kargo gibi seçenekleri dene. tahminim aras alır.
  • babilbaligi  (21.08.19 16:50:49) 
Hocam TNT express ve easy kargo deneyemedim çünkü buralarda yok. Kredi kartını tamamen iptal edeyim olmazsa dediğiniz gibi. Izdırap oldu ya bir türlü yardımcı olmadılar. Adamlara diyorum ki UPS'den bir kod alın bana onu verin göndereyim. Yapamayız diyorlar. UPS MSDS raporu olmadan zaten kabul etmiyor. Diğer kargolar da kabul etmedi. Elektronik eşya bilgisayar gümrükten geri döner deyip duruyor. Müşteri hizmetleri I'm pretty sure UPS kargo msds raporu istemiyordur diyor.

Yahu istiyorlar işte mail burada diyorum bir türlü kabul ettiremedim. UPS kargodaki adamla görüştüm MSDS raporu olsa bile 1500-2000 lira tutar diyor. Gümrükten fatura çıkar diyor. Onlar size kod verse hiç bir problem olmaz diyor. Ama kod falan vermiyorlar elimde mal gibi şu an hem SP5 var hem SP6 var. Türkiye'ye göndereyim dedim başta kabul ettiler telefon numaramı aldılar sonra yok olmaz dediler. Anlamadım amazon.com'da hiç sıkıntı yaşamadıydım şimdiye kadar ama bu sefer çok büyük sıkıntı yaşadım.
  • vidar  (21.08.19 16:58:25) 
PTT Aksaray şubesinden gonderin, eğer onlar 1,5 sınırlaması koyuyorlarsa mantıklı bir açıklama olur gelirken eşek yükü araba parçası geliyor 50 kilo japonyaya baharat ceviz fındık fıstık gidiyor anlam verilemeyen 1,5 kg gidemiyor oh ne ala memleket lütfen ukimden yazılı cevap isteyin,


  • protrek  (21.08.19 17:03:23) 
ptt'nin yurtdışı apg olarak kabul ediyor olması lazim. birde küçük paket kargosu 2 kg'a kadar olmali. başka bir şubeden deneyin.


  • helenart  (21.08.19 18:43:33) 
amazon ürünü yollarken aramex ile yolluyor, yurtiçinde dağıtımı yurtiçi kargo yapıyor. tam tersi bir yol izleyemez misiniz? yurtiçi üzerinden aramex?


  • ludmilla  (21.08.19 19:55:14) 
Kredi kartının tamamen kapatılmasının anlamı yok. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerin tamamı kredi kartı üzerinde yer alan numara, son kullanım tarihi ve cvc koduyla işliyor. Kayıp bildiriminde bulunmak bir kenara, kartınıza koyduracağınız "kısıtlama" ile de güvenceye alabilirsiniz kendinizi. Bankayı arayıp aynı cevapları alabilirsiniz.


  • IncredibleMau  (21.08.19 20:04:41) 
kargogo ya da kargomix ile gönderin


  • oscar  (21.08.19 21:43:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.