[]

Köpek korkumu nasıl yenebilirim?

Öyle ısırılma gibi bir durum yok küçükken bir kere köpek kovaladı ama ondan öncesinde de vardı bu korku. Köpeklerle şu yaşıma kadar hiç sevme okşama gibi yakın temasa girmedim. Normalde uyuyan köpeklerin dibinden falan yürüyüp geçebiliyorum ama dediğim gibi temas yok.

Aslında çok seviyorum ama sanırım dişlerinden korkuyorum bir kere sokakta dibime sevdirmeye geldiğinde kafasının üstünü sevmeye çalıştım ama ağzını açıp kafasını yukarı kaldırınca kalp krizi geçiriyordum neredeyse yanımdaki arkadaşım uzaklaştırdı sağ olsun.

Bu sabah durağa giderken mahallemizin köpeklerinden sarı çok da iri olmayan bir tanesiyle karşılaştım. Karşı kaldırımda benim tarafıma doğru yürüyordu birden benim kaldırıma geçince içten içe panik yaptım. Sakince karşı kaldırıma geçtim peşimden geldi diğer tarafa geçtim yine geldi. En son yerleri süpüren abi sağolsun kovdu ben de otobüsün durakta olduğunu gördüm. E köpek o tarafta, mecbur bir sonraki durağa koştum da öyle yetiştim. Otobüsün camından baktım ne göreyim köpek durağa kadar peşimden koşmuş.

kötü bir niyeti olmadığını biliyorum belki derdi sevdirmekti ama yakın olmasından korkuyorum işte. ağız kısmının bacaklarımın falan yakınında olmasından tırsıyorum. yarın sabah yine orada olacak ve bu olaydan sonra yine peşimden gelecek büyük ihtimalle. bir günde korkumu yenemeyeceğime göre yarın ne yapayım ben?

 
Bir köpeğin durup dururken ısırması yüzde 1 ihtimal bile değil.
Uzun vade için ; Köpeği olan insanlarla takılabilirsiniz.
Kısa vade için yani yarın için parmağınızı şıklatıp köpeği çağırın. gelirse sevin gelmezse sevmeyin. Haraç da verip işi tatlıya bağlayabilirsiniz. Kucuk az şekerli bisküvi gibi :)
Severseniz popo , bacak ve varsa yara bölgesinden sevmeyin. Kulağında küpe varsa o kulağı sevmeyin.
  • kitik  (21.08.19 11:39:20) 
Sokak kopeklerinden bence korkun zaten :D Ben Sivas kangali da besledim ama sokaktakilerden hala korkarım. 4 defa isirilma aşamasına geldim.

Onun için tavsiyem sokaktakiler haricindekilere olacak :D Evcimen tipler mükemmel hayvanlar. Yavruları sevmekle başlayın. Ağzını açarlar oynamak için. Isırıyo gibi yaparlar ama asla hart diye dişlerini gecirmezler, hepsi oyun onlar için ya da dişleri kasinir böyle düşünün :)
  • superfluid  (21.08.19 12:08:55) 
hayvanlarin dilinden onlarla vakit gecire gecire anlarsiniz. nasil bir insanin cocugu olunca aglamasindan altini mi islatti karni mi ac anliyor, hayvan da oyle. sana gelisinden, bakisindan tehlikeli mi degil mi anlar hale gelirsin. yani mumkun oldugunca hayvanli arkadaslarinizla vakit gecirin. huyunu suyunu bildiginiz kopeklerle yan yana durun.

yarin da kopegi gormemis gibi yapip duraginiza gidin. yokmus gibi. hatta kulaklik fln takip biraz daha soyutlayabilirsiniz kendinizi. belli ki gelip bacaginizi koparmayacak.
  • jimicik  (21.08.19 12:31:13) 
ben sarhoş olup sokak köpeğini sevince korkumu aşmıştım. öneri değildir:)


  • hayley williams ile evlenecek genc  (21.08.19 13:18:29) 
Korkunuzu nasil yenersiniz bilmiyorum, ben isirilmaktan tutun da, cocukken boyum kadar 7 havlayan kopegin arasinda kalmaya kadar travmatik olacak seyler yasadim, buna ragmen hic korkum yok-yoktu, ta ki bir gun motosiklette ayagim isirilana kadar, simdi motor ustunde ve motorsuzken bambaska iki insanim, motorda tembelligin dibine vurmus zararsiz oldugu her halinden belli kopekleri 1 km oteden gorup korkmaya başlıyorum, yolda yururken canavar görünümlü havlayan kopekleri 'ne tatli seysin sen' diye seviyorum. Korku yenme tavsiyelerini okudum,benim durumuma uygun tavsiye goremedim zaten ama bazi cevaplara istinaden sunu soyleyecegim, sahipli ya da sahipsiz kopekleri severek korkunuzu yenmeye karar verirseniz ki pek yapabileceginize ihtimal vermedim, kopegi kafasindan sevmeyin,once elinizi bir koklatin, iki taraf da birbirinin zararsiz oldugunu anladiktan sonra oksayabilirsiniz. Sisman ve yasli sokak kopekleri sinirli olabiliyorlar, motosiklet, bisiklet, bazen sapka sinir edebiliyor sokak kopeklerini, onun disinda ben de durup dururken bir kopegin sizi isiracagini sanmam.


  •   (21.08.19 14:16:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.