[]

starbucks en iyi uyku açan kahve

hangisidir?




 
Caffè Americano
Cold Brew

  • VIPCH  (20.08.19 17:30:13) 
espresso (fazla sert olabilir) ya da americano


  • interview with the vampire  (20.08.19 17:32:13) 
Risretto bianco


  • kablelvuku  (20.08.19 17:37:49) 
orta boy buzlu filtre kahvenin içine espresso koydurdum ilk yudumu şimdi aldım bomba gibiyim.


  • purrp  (20.08.19 17:39:48) 
Filtre kahvenin kafein miktarı diğerlerine göre daha yüksek, espresso'yu double shot alırsan kafein miktarı filtre kahveye yaklaşır ama bunların hiçbiri önemli değil tabii, önemli olan senin ne kadar kafein toleransı geliştirdiğin, sık kahve tüketen biriysen kafein eşiğin yüksekse istediğini içebilirsin etkisi hemen hemen aynı seviyede olur.


  • angelus  (20.08.19 17:39:58) 
www.starbucks.com.tr

Hic biri degil, cevap filtre kahve. Kafein miktari americano ile kiyaslayince ayni boy icin hep daha fazla.

Tabii 400 mg kafein almak icin venti filtre kahve alirsaniz, 600 ml sivi tuketmek zorundasiniz. Sivi miktari/kafein oranini maksimize etmek isterseniz o zaman espresso. Bir venti filtre kahve kafasina ulasmak icin, 5 shot espresso icmeniz lazim, oda 150 ml sivi ediyor. Ha espresso cok sert derseniz, americano alip uzerine ekstra shot espresso eklettirebilirsiniz. Herhangi bir boy americano+bir shot espresso yaklasik olarak ayni boy filtre kahveye esit oluyor.
  • Haldamir  (20.08.19 17:48:14) 
demleme yönteminin farkından dolayı cold brew diyeceğim. sonra da filtre kahve ve espresso bazlı içecekler.

americano'ymuş, risrettoymuş, espressoymuş bişey farketmiyor. americano dediğiniz belli oranda sulandırılmış espresso, latte, flat white ve cappuccino türevleri ise sütle karıştırılmış espresso. bu durumda yapabileceğiniz espresso shot adedini artırmak.

gene de 2 oz (yani duble shot) espressoda ortalama 150 miligram kafein varken, short, tall, grande ve venti boylarında sırasıyla 180, 260, 330 ve 415 mg kafein var.

hesabını siz yapın artık. espresso, daha az su ile yapılıyor yani daha konsantre. 5 shot espresso içerseniz hepsinden daha fazla kafein almış olursunuz. ama hem dahap pahalıya gelir hem de bayarsınız bence o kadar espresso. beni bayar en azından. öyle 3-5 shot espresso içeceğime giderim en büyüğünden filtre kahve içerim, daha lezzetli olur.
  • cedric tweedledee  (20.08.19 17:57:49) 
@haldamir americano yerine filtre kahveye espresso eklemek 100 mg'a yakın artı kafein alımını sağlıyor.


  • purrp  (20.08.19 17:59:07) 
twitter.com
demleme kahvenin icine bir espresso shot'i
ayrica "black eye", "red eye", "green eye": demleme kahve icine sirasiyla 1 shot, 2 shot 3 shot expresso.
  • compumaster  (21.08.19 00:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.