[]

ev işleri-taşınmalı mıyım?

Merhabalar,
Cadde üzerinde çalışıyorum ve şu anda acıbademde kalıyorum, merkezi bir odaya 950 veriyorum(her şey içinde). Ev arkadaşımla iyi anlaşmakla beraber birkaç küçük şeyden şikayetçiyim(temizlik vs) ve evi bir türlü benimseyemedim. ortak alan olmasına rağmen takılamıyorum bile ve evimmiş gibi hissedemiyorum. ayrıca kasım ayında ev sahibi ya kirayı artıracak ya da evden çıkın diyecek. ve ev bu kira artışına değmez kesinlikle.

şimdi tek başıma eve çıkamıyorum maalesef. benim yapmayı düşündüğüm şey 2+1 eve çıkıp -max 2000- daha sonra yanıma birisini almak. Çıkmayı düşündüğüm yerler de göztepe, hasanpaşa, feneryolu, ve bulabilirsem acıbadem tarafları yani kadıköy tarafları. Girişte ama en az 10 bine kadar masrafı yüklenmem gerekeceğini de biliyorum. hesaplarıma göre 6 ay kadar kendimi kısmam gerekecek.

Fakat yine de bu yaptığım mantıklı mı? Bu kadar borca girmeye değer mi? Ev arkadaşı bulabilir miyim? Yoksa hiç yeni ev masrafına girmeden başka birinin yanına mi çıksam?
Teşekkürler.

 
Feneryolu-Göztepe civarında daha yeni ev bulmuş birisi olarak söylüyorum ki buralarda 2000'in altına iki kişinin yaşayacağı kadar geniş ve temiz ev çok az. İyi bir yer için 2500+ vermeyi göze almalısınız. Acıbadem taraflarında belki biraz daha şansınız olur. Onun dışında biraz daha ileri gidip Merdivenköy, Kozyatağı falan düşünmez misiniz? Bir de kendinizi 2+1 diye limitlemeyin çünkü 3+1'ler de aynı fiyatta oluyor genellikle. Bir odanız da fasulye oda olur.


  • peki madem  (20.08.19 16:29:08 ~ 16:29:26) 
yeni çıkacağın evdeki yeni ev arkadaşının daha iyi biri olacağının garantisi var mı?
ben olsam düzenimi bozmam ve gereksiz masrafa girmem.

  • teritori  (20.08.19 16:31:20) 
ulaşım rahat olduğu sürece kozyatağına da bakabilirim aslında. göztepe civarında bu fahrettin gökay caddesinin o taraflarda bakıyorum aslında ama pek içime sinen bir ilan bulamadım. dediğiniz gibi bazı banyolar var ki nsan fotoğrafını koymaya utanır be.

@teritori evet garantisi yok. ben de düzenimi bozmak istemiyorum aslında ama bu ev beni gittikçe mutsuz ediyor onu da hissediyorum. cidden enerjim çekiliyor onu hissediyorum :(
  • livaist  (20.08.19 16:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.