[]

30 yaşından sonra mat-2 öğrenilebilir mi?

selam,

ailevi sebeplerden dolayı burslu olarak okuduğum hukuk fakültesini 2.sınıfta bırakmak zorunda kaldım. öncesinde 2 sene adalet myo+dgs süreci olan 5 yıllık bi emeğin boşa gitmesinden gönlüm yana değil.

en son 2005'de öss'ye girmiş biri olarak 2020 tyt-ayt sınavına girme düşüncem var. fakat hayatımın hiçbir alanında mat-2 konularına ihtiyacım olmadı. lisede de zaten sınavda çıkmıyor diye anlatmamışlardı.

şimdi biraz youtube'a baktım derya deniz çok güzel hocalar çok güzel anlatmışlar. benimhocam gibi hocalarageldik gibi kanallar var.

peki ben bu sene sağlam bi çalışmayla istanbul içi bir devlet üniversitesine ya da %100 burslu vakıf üniversitesine yerleşebilir miyim? hangi kaynaklardan çalışmalıyım? bunlar benim için hayati bilgiler.

şimdiden teşekkürler.

 
Neden olmasın? Hemen başlarsan çok iyi yol alırsın. Hepi topu 40 soru zaten.


  • asaf  (20.08.19 15:51:45) 
30-40 yasında millet doktoraya baslıyor kıytırık liselilerin matematigi sorun cıkarmaz merak etme, ayrıca bir ergene gore daha rahat odaklanır ve neden sonuc ilişkisi kurarsın.


  • bluewhale  (20.08.19 16:14:59) 
iş yerindeki bir arkadaşım 34 yaşında üniversite sınavına girip çapa tıp kazandı :)
bence bu bir motivasyon kaynağı olabilir senin için :)

  • teritori  (20.08.19 16:54:07) 
Yapılır neden yapılmasın. Ama tekrar dgs olmuyor mu? O daha kolay.


  • mekaniker  (20.08.19 18:26:49) 
@mekaniker

tekrar dgs oluyor elbette ama dgs'de hukuk için sınava girenlerin %80'i matematik öğretmeni. onlarla yarışamayacağımı anladım bu süreçte. yani 60 soruda 59 net bırakan adamlar. o yüzden de tyt-ayt den girmek istiyorum. evet konulara çok yabancıyım ama en azından yarışacağım adaylar öğretmen değil :)
  • rahat ya  (20.08.19 18:29:10) 
Bir kaç sene içinde DGS ile ben de hukuk denemek istiyorum. Alesten 90 civarı alan biri DGS ile hukuk kazanabilir sanırım. Yanlış mıyım?

Kısaca benim de mat 2im yok. AÖF Adalet bitirip hukuk okumak istiyorum.
Ama bence zaten adalet mezunusunuz. Hiç uğraşmayın. Güzelce DGS çalışın.
  • westblack  (20.08.19 18:59:29) 
@westblack

Ales'ten 90 alan birinin DGS den hukuka hazırlanması arasında inanki bi bağ yok. Adalet ortalaman iyiyse DGS de elin kolaylaşıyor. Ama ortalaman iyi değilse yapman gereken net sayısı doğal olarak artıyor. ALES ve DGS format olarak yakin gözükse de bana göre DGS ales'ten bi tık daha zor bi sınav. O da çok hızlı olmandan dolayı. Bir soruya 1 dk 20 saniye ayırman gerekli. 1 dk 20 saniyede soruyu çözmüş olman gerekli yani. Bilmiyorum benim şimdiki aklım olsa adalet okumazdim. Siz tabi şansınızı deneyin o ayrı bi konu.
  • rahat ya  (20.08.19 19:41:56) 
Zamaninda mat2 cozup universiteye girmis biri olarak zor olabilir diyorum. O zaman tam hatirlamiyorum ama 3 yanlis falan yapmistim herhalde. Inanin su an kafam goturmez. Belli bi disiplin yakalayip calismak lazim. Evet, yas ilerledikce daha mantikli yaklasimlar kurulabilir vs ama beyin yorgunlugu ve odaklanma zorlugu da etken olacaktir..


  • Flipsflops  (20.08.19 21:30:20) 
Ben 2. Üniversite olarak düşünüyorum. Yaş 24. 30-32 gibi bitirsem hukuku tatmin eder beni


  • westblack  (21.08.19 11:10:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.