[]

Yangın koruyucu para saklama?

Eve bir miktar para saklayacağım, yangından korkuyorum olurda evde yangın çıkar para yanar diye. Nette pek sağlıklı birşey yok. Yangın çantası diye bir ürün var nette testleri var hiç bir işe yaramıyorlar. Nasıl bir malzeme yangına dayanır. Magnezyum bantlar varmış ısı yalıtımı için. Yangına dayanıklı ne olabilir.




 
Bildiğin para kasaları dökme demir onların akıbeti ne oluyormuş araştırdınız mı?


  • kilimanjaro  (19.08.19 22:05:52) 
Basit yontemlerle yangına karşı koruyamazsın,o ısıda kavrulur.yangından önce hırsız var.ugrasmak yerine tavsiyem banka kasası kirala.


  • duptıs  (19.08.19 22:16:05) 
Yangında ortaya çıkan ısı, ve bu ısıya maruz kalınan süre önemli.
Koruyucu ne kadar mükemmel olursa olsun, ortaya çıkan ısı yüksekliği oranında maruz kalınan süre uzadıkça bu ısı koruyucu içindeki kağıtları yakacaktır.
En azından bir süre korusun dersen alümünize yangın elbisesi hurdası bul bir itfaiye teşkilatından. Onun kumaşından bir çanta diktir. Ama dikkat et. Dikiş ipleri yanmaz ip olsun.
  • Mirket  (19.08.19 22:31:34) 
Normal para kasası içine köpük, alüminyum yalıtım malzemesi, ve onun içine de termos koyarak yangından korursun muhtemelen.
Kağıt 250 derecede alev alıyor.

  • dieselsingle2  (19.08.19 22:47:35) 
10 cm'lik genişlikteki taş yünü 700 dereceye kadar yanmayacaktır ve arkasına ısıyı iletmez, yani, bir demir döküm kasa alacaksın içerisine 10 cm'lik taş yününden falçata ile kesip koyacaksın ( her biryerinin birbirini tam öpmesi lazım) ahanda sana yangına dayanıklı kasa.

taşyünü: www.youtube.com

edit: 1200 dereceye kadar dayanıyormuş.
  • selam  (19.08.19 22:47:52 ~ 22:50:09) 
Ukalaca olabilir ancak yazmak istiyorum
Evde para kesinlikle saklanamaz
Başına bir şey geldi mi / gelecek mi diye içinize dert olur

Kullanacağınız kadar az miktar elinizin altında dursun. Kalanı kesinlikle bankaya
  • zaire elcisi  (20.08.19 00:27:57) 
Bankada kasaya ya da altın yap.


  • westblack  (20.08.19 01:20:39) 
önce bi su geçirmez pakete güzelce sarıp kapatıyosun ardından ufak bi suluk veya mini bardak termosun içine bu paketi koyuyosun. ardından klozet sifonunu açıp suyun içine bırakıyosun. ne hırsız girse o tarafa uğrar, ne de yangın vs. durumlardan etkilenir.


  • johnnie w lker  (20.08.19 01:43:52 ~ 01:44:18) 
banyoya koysana, yanacak ne var ki banyoda?


  • babilbaligi  (20.08.19 09:52:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.