[]

Bu düğün biraz sakat değil mi?

2018 ağustos ayında nişan yaptık. Eylül ayında babamın 4. Evre kolon kanseri olduğunu öğrendik. O aralarda düğün bahsi falan pek açılmadı. Babam kemoterapi aldı, biraz iyi oldu, mart 2019'da da ameliyat oldu, ameliyat iyi geçti. Babam kolostomi ile (bağırsağının ucu dışarıda) devam ediyor. Bunun akabinde sanki her şey bitmiş gibi kız tarafı bir anda düğün söylemlerine girişti. Ben birkaç defa "düğünü seneye erteleyelim, babamın durumu biraz daha netleşsin" dediysem de pek etkili olmadı. Büyük bir arzu ile düğün için gün alındı ve hazırlıklara başlandı.
Şimdi, geçen aya kadar babamın durumu iyidi ancak 1 aydır hastanede. Bağırsağında sıkıntılar var. Cumartesi düğün var ve babam büyük ihtimalle o gün hastaneden izin alıp çıkacak. 2 hafta sonra da diğer şehirde düğün var ve babam %90 ona katılamayacak. (Vaktinde tek düğün yapalım dedik ama onu da kabul etmedi kayınpeder).
Hatunun düğünü erkenden isteme sebebi aynı evde yaşıyor olmamız ve ailelerin bunu bilmemesiydi. Ailesi ise anlamsız bir şekilde hemen istedi.
İçimden 5 gün kala her şeyi iptal etmek geliyor, bazen çok sinirleniyorum ama kimseye de bir şey diyemiyorum. Karşı tarafın çok anlayışsız davrandığını düşünüyorum. Haksız mıyım?

 
Bu duruma babanız ne diyor? Bence önemli olan konu bu siz aile içinde nasıl baktınız bu olaya? İkincisi kız arkadaşınızın aile biraz muhafazakar heralde, aynı evde yaşama olayından dolayı kız diken üstündeyse bu yüzden ısrar etmeside bana çok anormal gelmedi o muhtemelen söylediği yalan sona ersin felan istiyor. Çok sinirlenip evleneceğiniz kişiyle bile paylaşamıyorsanız bu konuya yorum yapamayacağım, o sizin en zor zamanlarınızda yanınızda olup bütün dertlerinizi sıkıntılarınızı bilip size destek olan biri olmalı.


  • kilimanjaro  (19.08.19 22:02:31) 
Babanız da mürüvetinizi görsün işte, yapın kurtulun.


  • Lim5  (19.08.19 22:09:21) 
İki düğün gereksiz olmuş ama beklemenin manasını göremedim. Bir sene bekleyip yine aynı seyleri yaşayabilirsiniz sonuçta.


  • elorelia  (19.08.19 22:20:13) 
Siz bu kadar isteksizken neden düğün? Hatta neden 2 düğün? Babanızın durumu için beklemek çok gerekli değil gibi geldi bana, ben beklemez evlenirdim ama asıl problem siz bu düğün olaylarından bu kadar bunalmışken bu durumu buraya yazıyor olmanız. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi problem kız arkadaşınızla bu durumu paylaşmıyor olmanız hatta onun bu durumunuzu sezmemiş, hissetmemiş olması.


  • yercekimini kendine ceken adam  (19.08.19 22:24:52) 
Kötü bir yorum olacak ama düğün seneye olursa da babanızın durumu net değil ki. Yine aynı şeyler yaşanabilir.

Kızın ailesi bilmiyorsa tutucular demek ki, kız "bir an önce bitsin kurtulalım" diye düşünmüş olabilir.
Ama durum böyleyken şehir dışında ikinci bir düğün yapılması mantıksız geldi. Sanki biraz anlayışsızlar!
  • chitosan  (19.08.19 22:37:57 ~ 22:40:13) 
Babanız dugununuzu görmüş olacak +1 eminim mutlu olup, moral olacaktır.


  • austra  (19.08.19 22:43:08) 
Chitosan'a katılıyorum, evet baban için ekstra moral bile olabilir, ancak iki düğün müthiş gereksiz bir icat olmuş.


  • roket adam  (19.08.19 22:45:50) 
bence sen istemiyorsun, babanı bahane ediyorsun.
seninki gibi durumlarda genelde insanlar bir an önce evleniyor "mürüvet görülsün" diye.

  • windows95  (19.08.19 23:00:46) 
Aklın babanın hastalığındayken 2 düğünde sahte gülücüklerle dans etmeni bekleyen bir gelin adayı ve ailesi.

Ben olsam dakika düşünmem nişanı da bozarım düğünü de iptal ederim. Ne lan bu yangından mal kaçırır gibi. Millet de romantik romantik babana da moral olur buyurmuş.

sözüm meclisten dışarı en son moral olur diye hastaneden çıkan arkadaşımız 4 günlük tatil sonrası kanserden vefat etti. mikrop kapmış çocuğu kanser değil kaptığı mikrop ve antibiyotiklerin etkisiz kalması öldürdü.

Önce sağlık, sağlık durumuna rağmen böyle apar topar düğün hem de çifte düğün isteyen insandan uzaklaş. Hem belki para babanın tedavisine lazım olur şu insanla kuracağın hayata para harcayacağına lazım olursa hazırda oraya harcayacağın paran olur.
  • Wellcooked  (19.08.19 23:01:39) 
hani babanızın durumu çok çok kötü değilse belki bir düğün yapılabilir ama karşı tarafın şu koşullarda iki düğün ısrarı çok bencilce geldi bana. ama napıcan işte kardeşim hayat böyle bencil bir şey. eğer eş adayını çok seviyorsan, hayatını paylaşacak kadar değerli buluyorsan bir düğüne bağlayın.


  • omonia  (19.08.19 23:01:46) 
Bir yıl önceki duyurunuzu da okudum, karşı taraf ikinci düğünü kendi istedikleri gibi içkili yapmak istemişler, en başından beri. Son dakikada ikinci düğünü çıkarmışlar gibi yazmışsınız ama insanlar en başından beri tutarlı davranmış, siz de kabul etmişsiniz, yani haksızsınız.

Babanızın hastalığı ise ne yazık ki tahmin edilebilir bir seyir içermiyor, belli bir süre ertelediğinizde durumu nasıl olacak bilmek mümkün değil. Bir arkadaşım da sizin gibi annesi biraz düzelsin öyle düğün yapalım diye erteledi erteledi, annesi iyice kötüleşince apar topar düğünü öne aldılar kadıncağız da görebilsin diye, ama düğünden bir gün önce vefat etti maalesef, düğünün epey bir ertelendiğini söylemeye gerek yok. Kız sürekli keşke annem biraz daha iyiyken hemen yapıverseydim düğünü, o da görseydi diye sayıklıyor. Diyeceğim o ki, ertelemek daha da kötü olabilir, durumu iyiyken babanız da düğününüzü görse güzel olmaz mı? İnşallah tamamen atlatır, torunlarını sevecek uzun yılları olur, ama kötü olasılıklar da hep var, bunu unutmamakta fayda var.

Bence biraz yorulmuş ve gerilmişsiniz, planları bozmasanız ve kendinizi akışa bıraksanız her şey daha kolay olur bence. Mutluluklar şimdiden.
  • opucuk baligi  (19.08.19 23:26:43) 
Opucuk baligi +1
Kiz tarafi basindan beri tutarli davranmis ve babanizin durumunu elbette kimse garanti edemez. Babanizin hastaneden cikip gelmesi mantikli mi degil mi (saglik acisindan) bilemem ama kendinizi biraz torpulemenizi oneririm, muhtemelen surecin gerginliginden boylesiniz ama karsi taraf ihtiyaclarini dile getirmis siz de bir noktada kabul etmissiniz, babaniz da obur dugune gelmesin kesinlikle, saglik bu sakaya gelmez, ona da iskence size de kalp agrisi olur.

  • kassiopeia  (19.08.19 23:41:05) 
Kiz taraflı durumunuzu yasallastirmak istiyorsa simdilik sadece nikah yapsaniz babaniz kendini daha iyi hissedince siz de duygusal olarak biraz daha toparlaninca düğün yapsaniz olmaz mi peki?? Akliniz babanızdayken ne kadar eglenebilirsiniz ki düğünde. Babanizin da fikri bence cok onemli. Asil o ne dusunuyor ?


  • hindistan cevizi  (19.08.19 23:51:24) 
Babanız allah korusun vefat ederse keşke görseydi derdiniz başımıza geldi ondan biliyorum bence ertelemeyin.


  • eylul  (19.08.19 23:56:09) 
Benzeri bir durumda ben ayrılmayı tercih etmiştim. Bugün bunları isteyen yarın g.t ister. Bu insanlar böyledir hiçbir zaman da istekleri bitmeyecektir. Yarın öbür günde tekmeyi vurup çatır çatır nafakanı yiyecekler.


  • goodman  (20.08.19 00:06:40) 
Bir benzerini arkadaşım yaşadı, hasta olan anne idi aksine hemen evlensinler istedi, mürüvvetini görmek istedi. Düğünden sonra çok yaşamadı zaten. Geçmiş olsun acil şifalar dilerim ancak bu gibi durumlarda gördüğüm kadarıyla aksine hemen evlensin istiyorlar.


  • damla sakızlı dondurma  (20.08.19 09:01:36) 
Erteledikçe baban kendini daha kötü hissedebilir, benim yüzümden evlenemiyorlar diye.

Yapın kurtulun.
  • cakabo  (20.08.19 09:12:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.