[]

Menemen sorusu

Geçen Menemen yaptım ama ne biberler eridi ne domates :(
Tavada yaptım
Önce yağ sonra sivri biber sonra domates sonra yumurta koydum
Biberler yanacakken domatesleri attım
Ne eksik?

 
Biber zaten erimez de domatesi kısık ateşte tavanın ağzı kapalı bi şekilde kendi suyunda pişirmen lazım, ancak o zaman olur, kabuğunu da soyman lazım ayrıca. Menemen emek ister.


  • angelus  (19.08.19 18:34:50) 
Domatesi kaynar suya atarsan hem kabuğu kolay soyulur hem de yumuşar. Ben öyle yapıyorum tavaya koyduktan sonra da üstüne biraz kaynar su ekliyorum suyu yetersiz gelirse ve tahta kaşıkla eziyorum.


  • sys coyg  (19.08.19 18:44:15) 
Su koyulur mu Ya :) ben onu bilmiyordum :)


  • ikikerekac  (19.08.19 18:50:24) 
Tüpün altını iyice kısmalısın. Biber erimez ama kokusu çıkar.


  • for day to break  (19.08.19 19:33:36) 
Su konmaz domatesin suyu yeter. Çatalla ez pişmeye doğru.


  • for day to break  (19.08.19 19:34:12) 
Ben teflon tavada yapıyorum yanlış mı yapıyorum :((


  • ikikerekac  (19.08.19 19:37:41) 
Önce biberleri tavada güzelce soteleyin biberler yanmasın, biberler kavrulduktan sonra domatesleri ilave edin, çok yüksek ateş olmasın,domatesler sulanıp suyunu çekene kadar biberlerde pişmiş olur, eğer kıvamını sulu seviyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.daha sonra yumurtaları ilave edip yine çok yüksek ateşe koymadan yumurtalar pişene kadar karıştırarak pişiyoruz.


  • sidariss  (19.08.19 20:17:13 ~ 20:19:08) 
biberler ince ince olacak.
domateslerin de kabuklarını soyup tavaya at.
az sulanınca tahta kaşıkla bi güzel ez.
sonra da yumurtaların sarısını at.
karıştır göm geç.
  • oz suser  (19.08.19 20:19:10) 
yağı kızdır biberleri at öldür biberleri erimez onlar ama ölür halinden anlarsın sonra domateslerin kabuklarını soy kabuklu domatesle olmaz o iş ateşi kesinlikle kıs üstüne bir kapak ört işte ip ucu burada üstüne kapak örtersen suyu buharlaşıp gitmez içinde kalir böylece kurumaz domates eriyince üstüne yumurtayı kır kapağı aç artik fazla kurutmadanda ateşten al


  • baknedicem  (19.08.19 22:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.