[]

bmw 116 almak ya da kararsizliklarda bogulmak

Oncelikle herkese v her keseye selam ve saygilarimi iletmek isterim

lanet olasica galeri bana bir tane bmw 116 denetti. bir gun boyunca kullandim. arabaya resmen asik oldum.

acaba ben mi abartiyorum diyerek baska markalarin luks arabalarini denedim ama yok. unutamiyorum.

bahsettigim arac 2006 lpg li 230 bin km bir aracti. fiyatida 50 bin. son anda vazgectim. kaporta ustasinin tavsiyesi uzerine.

sorularim sunlar;

1) kendimi zorlayip f20 kasa mi almaya calisayim ?
2) bu arabayi aldim diyelim, bana inanilmaz masrafli mi olur ? altindan kalkabilir miyim?
3) 3-4 senedir hic borcum yok ve surekli en dusuk tempoda calisiyorum. biraz kredi cekip limitimi 75000 yapsam iyi bir araba bulabilir miyim?
4) borc yigidi kamcilar mi? eski verimli calisma zamanlarima donebilir miyim?

tesekkurler,
esenlikler,

 
1- Bu bir tercihtir, bu tür marka araçların parçaları/bakımları pahalı olur. Arabayı almakla maddi olarak kurtulamazsınız, sonrası için de maddi olarak biraz parayı gözden çıkartacaksınız (diğer normal araçlara göre).

2- Bu soruya yukarıda cevap verdim. Kilometresi yükselen aracın bakım maliyeti yükselir. Bu araç premium bir markaysa daha da yüksektir.

3- Araba bulunur da senin önceliklerin önemli.

4- Ben borçlanmayı hiç sevmem, biriktirir alırım. Bazı insanlar birikim yapamaz, borçlanarak mecburi birikim yapma yoluna gider. Bu da tamamen sana kalmış.
  • Abdurrahman  (19.08.19 17:35:09) 
@abdurahhamanın yazdığı her şeye katılıyorum. misal ben onu almazdım. gidip honda toyota gibi bakım maliyeti düşük daha az yakacak bir araba alır geçerdim. ama tabi ben araba kullanmayı bile sevmeyen zaruriyetten kullanan birisiyim.

bu arada evet bence borç yiğidi kamçılar ama bunda ne iş yaptığın stresle ne derece başa çıkabildiğin falan da önemli.
  • kljgslsdkjsd  (19.08.19 17:40:43) 
kesinlikle o model bir araba alma. F20 için de o kadar borca girme. al bi tane astra j falan ya da polo vs keyfine bak.


  • garavel  (19.08.19 17:41:06) 
ilk olarak bmw aşktır, ancak rüzgarlı yorucu bir aşk. bmw narin bir araç ve diğer lüks segmenttekilere göre daha çok arıza yapar.
1. f20 f30 fark etmez biraz daha paran varsa e90 bmw 320i ye yönel.

2.çok küçük bir örnek 2016 kasa clionun plastik marşpiyeli 250 tlyse bmwninki 1500 tl üzeredir. bmw de doğru servis ve ustayı bulman lazım yoksa yıpratır.
3.iyi araba bulunur.
4.araba için yüksek borca girmek şu dönem mantıksız.
  • mikahakkinen  (19.08.19 17:45:34) 
1) evet.
2) evet / bilemem.
4) evet / bilemem.
  • rm  (19.08.19 17:59:57) 
herkese tesekkur ederim.

parca pahaliligi konusu benide korkutuyor.

bmw bol masafli bir arac o zaman.

ama her turlu borc yapmaya karar verdim. normalde hep biriktirerek aliyordum bende. suan bir lira borcum yok. birikimim de var ama motivasyonum bitik.
  • foster  (19.08.19 18:23:49) 
al al sanayideki ustalarda ahbap olursun, hayatına renk gelir.


  • nuisance  (19.08.19 18:36:13) 
Eski bir eski bmw kullanıcısı olarak:
Eski bmw risktir. Hele o km de. Mercedes gibi değildir. Üstüne kullanıcı profili de daha kötüdür o yüzden daha yıpranmıştır genelde.
Sürüş zevki konusunda haklısınız ben de bmw den aldığım zevki başkasından almadım.
Eğer illa bmw alacaksanız mümkünse daha yüksek model ve az km alın.
Mümkünse galeriden almayın, ne çakallıklar yapıyorlar şaşarsınız. Sahibinden gözünüzün tuttuğu birinden servis kayıtlı olandan alın.
  • Trene çelme atan adam  (19.08.19 18:54:09) 
2009 da sıfır aldım 2017 ye kadar kullandım.yaklaşık 150000 km yaptım.yag,filtre,lastik dışında hiç bir masraf etmedim.gerekmedi.


  • duptıs  (19.08.19 22:38:53) 
Dostum bu bir zevk meselesi. O fiyatlarda verdiğin BMW'nin yanına yaklaşabilecek bir araç yok. Aslan besleyip yemini suyunu dert etmeyeceksen gayet de alınabilir. Araç konusunda gücünün yetmediği aracı asla denememeni öneririm, bu işin sonu yok. Özellikle üst segmentte çok farklı dünyalar söz konusu (BMW, Audi, mercedes benzerlerinden bahsediyorum), aynı kasalı iki araba arasında bile inanılmaz bir sürüş dinamiği farkı olabiliyor.


  • roket adam  (19.08.19 22:48:40) 
10 kusur senelik 230binde bmw alinmaz. benim deneyimim 3-4 senelik dusuk kmli bmwler sakin kullanimda bile her 20-25binde bir sikinti cikartiyor. bir yerinden mutlaka ya yag kaciriyor ya radiator suyu kaciriyor, hicbirsey olmaz ise alakasiz bir sensor ariza veriyor vs.

kullanimi cok zevkli ama nazik araclar. yirtarak aliyorsan patlarsin, para probleminin olmamasi lazim.
  • cooperr  (19.08.19 22:53:20) 
tesekkur ederim. kafam iyice karisti :)

ama sandigimdan daha pahaliya patlayacagini anliyorum anlatilanlardan.

yas ve kilometre zaten yuksek. yeni model alsam da baska hic param kalmayacak.

su durumda mantikli olan almamak ama ben mantikli davranabilecek miyim emin olamadim.
  • foster  (19.08.19 23:22:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.