[]

Odaklanmak için ne yapmak gerekir

Yaklaşık 5 aydır iş arıyorum. Dolayısıyla her gün belirli sitelerden iş başvuruları yapıyorum.
Bu evde kaldığım süre içerisinde de online eğitimler almak istiyorum fakat
Odaklanma sorunu başladı. Saatlerce boş boş instagram da diğer haber sitelerinde dolaşıyorum.
10 gündür iş de aramıyorum. Her gece yatarken sabah kalktığımda şunları şunları yapıcam
Şuralara başvurucam falan diyorum ama sabah kalkınca yine herşey aynı
Çok sıkıldım bu durumdan ve acil odaklanmam lazım
Ne yapabilirim ne öneriyorsunuz
Yaş:33

 
Ben de zamanımı verimli kullanamıyorum. Havaları, mevsimi bahane ediyorum. Ara ara işe yarayan şeyler denedim:
Facebook, instagram vs kapalı.
Pomotodo uygulaması indirmiştim. 25 dakika işe odaklanıp, 5 dakika ara verme.
Sabah erken uyanmak için güneşlik açık uyuyorum. oda aydınlansın.
Kitap alıp kahveciye, kütüphaneye gidiyorum, etrafımda çalışan insanlar görünce çalışıyorum.
  • kendi helvasını kavuran zombi  (19.08.19 16:59:38) 
Maalesef kapitalist sistem bir genci daha köreltiyor insafsızca. Verimsiz gecirdiginiz zaman potansiyelinizi azaltıyor bu da motivasyonsuzluk sagliyor. Duzenli uyku, spor, beslenme ile bir ritim yakalamaya çalışın. Sorumluluklarinizdan uzaklasmayin. Bos gecen zamanda neler kaybettiginizle yuzlesin ve uzerinizdeki ölü topragi atin. Hadi kolay gele.


  • hepbiarayisicinde  (19.08.19 17:23:37) 
Aynısı bende de mevcut. Hayat geçip gidiyor. Yapacak bir şey yok :(


  • westblack  (19.08.19 17:24:08) 
Hergünü dolu dolu geçirmek zorunda değilsiniz, ama sabah kalkıp, yürüyüş yapıp 1 saat iş vb eğitime ayırısanız, bunu aksatmadan ve amasız, ne olursa olsun yaparsanız düzene girer. Bunu yapmaya çalışın.

Hayaller, yapılacaklar gözde büyüdükçe böyle oluyor. Ayrıca gönüllü bir derneğe girmenizi tavsiye ederim, başkalarına bu yolla yardım etmek inanılmaz bir hayat tecrübesi, evden çıkmanızı sağlayacak:)
  • kaset  (19.08.19 19:09:18 ~ 20:59:36) 
Bir de İşkur'un kurslarına bakabilirsiniz.


  • kaset  (19.08.19 19:09:43) 
Sosyal medya uygulamalarını bir süreliğine telefonundan kaldır. İlk günler zorlayabilir ama alışıyor insan. Dikkatini toplayabileceğin hoşuna giden şeylerle ilgilen. Sıkılmadan devam edebildiğin şeyler olduğunu görmek iyi gelecektir.

Kendini eve kapatıp sadece yapmak zorunda olduğun şeylere odaklanmaya çalışınca olmuyor ben kendimde bunu gözlemledim. Gün içinde yapmam gereken şeylerin yanında kafamı boşaltabileceğim aktiviteler olmadığında bunalıma giriyorum. Sorumlulukların altında eziliyormuşum gibi geliyor. O yüzden kendime de zaman ayırdığım günlerde daha verimli oluyorum ben. Yatırım tavsiyesidir.
  • Mossy  (20.08.19 13:33:50 ~ 13:38:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.