[]

Hafiza sorunu.

Yasim genc, alzheimer olamaz ama ben biraz hastalik hastasiyim. Mr cektirdim. Bisey cikmadi ama doktorlar beni rahatsiz eden unutkanligim icin bir cozum de onermediler. Ben mumkun oldugunca ceviz ve balik tuketmeye calisiyorum. Ama cok basit seyleri unutma sorunum var bayaadir. Dun cumartesi gunu mu cuma gunu mu dus aldigimi hatirlamaya calistim. Zorladim ve 10 dk sonra cuma olduguna emin oldum. Fazla sosyal medyaya kaptirmiyorum kendimi. Baska da ne bende unutkanliga sebep olabilir bilemiyorum. Kendi kafama gore b12 kullansam mi?




 
stres veya ruhsal sorunlar hafızayı baskılar vitamin işe yaramıyor bir kaç yıl aynı durumda kaldım.


  • su aygırı  (19.08.19 14:05:04) 
Mr harici kan testi de yapmışlardır diye tahmin ediyorum, yapmadılarsa yaptır. Sadece sosyal medya değil, ekrandan da mümkün olduğunca uzak dur, gerek telefon gerek televizyon gerek bilgisayar olsun. Dışarı çıkmayı, güneş ve temiz hava almayı, insanlarla muhabbeti artır, kitap okumayı artır. Onun dışında alüminyumlu deodorantların da böyle olumsuz etkileri olabilir diyorlar, bırakabilirsin (ben bırakmıyorum)


  • Cengiz Atay  (19.08.19 14:33:06) 
Ben olsam hangi gün duş aldığımı unutmayı kafama bu kadar takmazdım unutkanlık arada beynin kendi kendine yaptığı savunma sistemi gibi bi şeydir fazla yüklenme olmasın diye
B12 konusunda danışmadan kan tahlili yaptırmadan kullanmayın derim

  • GreyFever  (19.08.19 14:50:17) 
B12 seviyenize aile hekiminizde kan vererek baktırabilirsiniz.

Düzenli balık tüketmiyorsanız balık yağı kullanabilirsiniz.

Onun dışında Türkiye’de bulamayabilirsiniz ama yurtdışından gelecek tanıdığınız varsa lion’s mane mantar ekstraktını araştırın derim.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.08.19 04:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.