[]

Buzdolabı ve dondurucudaki gıdalardaki bakteriler

Ölüyor veya azalıyor olabilir mi? Meyve sebzeyi buzdolabına koymadan tüketsek daha fazla yararlı bakteri alır mıyız?




 
yararli bakteriler genelde taze meyve ve sebzelerde bulunmaz. iyi bakteri almak icin riske ettiginiz enfeksiyona degmez.


  • tanaka  (19.08.19 13:18:19) 
bakteriler üreme sıcaklıklarına göre 3 grupta toplanıyor psikofil bakteriler +4 - +20°C sıcaklıkta üreyenler, mezofil bakteriler 20-45°C de üreyenler ve termofil bakteriler 40°C üzeri sıcaklıkta üreyenler.

bakterilerin çoğu, özellikle hastalık yapma yetisine sahip olanlar, mezofiliktir. oda şartlarında ürerler bu bakterileri +4 dereceye (buzdolabına) koyduğunuzda metabolizmaları yavaşlar. yani 24 saatte üreyecek bakteri 4-5 günde üremeye başlar. ancak bazı bakteriler mezofilik olduğu halde piskofil ortamlarda da hızlıca üreme yetisine sahiptirler. dolayısıyla kimi ürünlerin buzdolabında saklansa bile kısa sürede tüketilmesi gerekir.

yararlı bakterilerin çoğu termofilik ya da mezofilik olarak sınıflandırılır. oda sıcaklığı ya da daha yüksek sıcaklıklarda üremeleri gerçekleşir.

dışarıda bekleyen ürünlerde de fazla bekletirsek yararlı bakteri ürer diye bir kavram da yok. yararlının yanında zararlı da üreyecektir. hatta zararlı bakteriler yararlı bakterilerin üremesine engel olacak ekstra quorum sensing mekanizmalarına da sahiptir.

atladığınız bir ufak nokta da küf mantarları. bakterilerin yanında küflerin de ürediğini hatta bakterileri öldürdüklerini ve yerlerine geçtiklerini unutmayın.

özetle açılmış ürünleri en kısa sürede tüketin. taze meyve ve sebzelerin raf ömürlerini uzatmak zor. sanırım en sağlıklısı buzdolabında bekletmek.
  • unique hint kumasi  (19.08.19 15:53:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.