[]

aşırı terleme için hangi bölüm

Merhaba,
Özet: Terleme için hangi bölüm?

Normalin çok üzerinde terleyen bir adamım. Oturduğum yerde, hiçbir şey yapmasam bile terleyebiliyorum. Yazın bu durum daha da zorluyor, gece uykusunu da etkiliyor. 5'te filan uyanıp daha sonra pek yatamıyorum. Bir de terliyken rüzgar veya klimalı ortam olursa başağrısı vs oluyor dikkat etmezsem.

Yalnız şöyle de bir durum var: mesela hiç terli değilken, sıcak çay içtikten 2-3 dk sonra hemen terleme başlıyor, terlerken su içtiğimde ise terlemem yine 3-5 dk'da azalıyor, soğuk su daha etkili oluyor. Ben bunu vücudun sıcaklık dengesi ile ilgili bir şey olarak yorumluyorum. Teri dengelesin diye çok su içmeye başlayınca, bu sefer de gün içinde 3-4 kez tuvalete gitmem gerekiyor.
Bir de akşam 6-7 gibi yemek yerim. Yemek yediğim gecelerde uyurken nispeten daha fazla terleme oluyor. Yemek yemediğimde belirgin şekilde terlemem azalıyor.

Terleme göğsümde, boynumda ve kafamda oluyor. Sonra sırta da geliyor.
Dahiliyeye gitmiştim ama birşey çıkmamıştı. Ben de çok sallamamıştım. Şimdi tekrar bir doktora görünmek istiyorum. Hangi bölüme gitsem? Aramızda benzer şikayetleri olan var mı?

Uzun oldu kusura bakmayın, sabırla okuyanlara teşekkürler.

 
Rez. Aynı dertleri yaşıyorum


  • JackDanielSparroww  (19.08.19 08:57:47) 
yine dahiliye ve endokrinolojiye gitmeniz ve sorunun nedeninin tespit edilmesi lazım. soruna göre dahiliye müdahale eder ya da dermatolojiye yönlendirir.


  • tabirimekruh  (19.08.19 09:04:17) 
tiroid testi yaptırdın mı hiç? önce sağlık ocağına aç karnına gidip tahlil yaptırabilirsin. ya da doğrudan endokrinoloji.


  • scudman1  (19.08.19 09:23:02) 
Aynı sorun abimde de var doktoru bi ilaç verdi terlemesini kesti. Tabi içmeyince başlıyor su gibi ter atmaya.


  • Boris  (19.08.19 09:31:07) 
Tiroide ek olarak günlük çözümler için adaçayından ve -mümkünse fırınlanmış- patlıcandan yararlanabilirsiniz.


  • levent bilgen  (19.08.19 11:43:37) 
Triod, gizli şeker. Bu ikisinide kontrol ettir. Olmadığından emin ol.


  • paudi  (19.08.19 15:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.