[]

vpnler hazır mı? netflix

bir kaç ay içerisinde türkiye'den çekiliyormuş, kesin bilgi değil yaymayalım ama fava atıp bekleyelim




 
Konu ile ilgili kaynaksız bir tane tweet atılınca, hemen doğruluğuna inanmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Ayrıca öyle ya da böyle; Netflix türkiye'de hatri sayılır bir pazar oluşturdu kendisine, hemen çıkıp gideceğini düşünmüyorum.
  • fraise  (18.08.19 20:34:47) 
ben o twiti atan kaynağa güvenmedim. böyle bir haberin gerçek olduğunu düşünmüyorum. netflix pek kar etmiyor sanırım çünkü üye sayısı yüksek değil. ancak pazara girerken bunları hesapladıklarına eminim. çekileceklerini düşünmüyorum.


  • biseysorcaktim  (18.08.19 20:36:31) 
Pakistan’da, Suudi Arabistan’da yayın yapan netflix rtük karar aldı diye Türkiye’den çekilecek he mi. Delinin biri yine diğer delileri coşturmuş.


  • catch the arrow  (18.08.19 20:47:09) 
netflixte tr'den rtük yüzünden çekilmeyecek arkadaşlar, vergi baskısı yüzünden çekilecek :)


  • vladimirdökümov  (18.08.19 20:49:32) 
Çekileceğini falan hiç zannetmiyorum. Bu tür şirketler ancak çok büyük (yüz milyon dolar) zarar edecek duruma gelirlerse çekilirler.

Bir de adamlar sadece Türkiye'ye özel içerik üretmiyorlar.
  • malheiros  (18.08.19 20:55:02) 
Çekilebilir bence, zira Netflix'in TR'deki fiyatları yurtdışına göre inanılmaz ucuz. Çok kar ettikleri bir operasyon olduğunu sanmıyorum. VPN'e falan para vermem, torrente dönerim krallar gibi.


  • roket adam  (18.08.19 21:15:53) 
Arkadaş bu nasıl kan emici vampir bir ülke.

Ülkenin kendi vatandaşının sömürüldüğü yetmezmiş gibi, ülkeye gelenleri de sömürme peşinde bu mafya devleti.
  • Avoiding The Puddle  (18.08.19 21:24:02) 
öyle bir şey yok. twitter'da her okuduğunuza körü körüne nasıl inanabiliyorsunuz anlamıyorum.


  • rotten head  (18.08.19 21:24:26) 
Hem para verip hem VPN'le bağlanmam ben.

Gidiyorsa güle güle.
  • hayirsiz  (18.08.19 21:30:44 ~ 21:31:13) 
netflix ile ticari ve reklam bağlantısı olan "kafeinsiz" hesabı çekilme haberinin gerçek olmadığını instagram hikayesinden paylaştı. en azından şu an için öyle bir durum yokmuş.


  • Bruce  (18.08.19 21:43:29) 
adamın biri twitter'da prim kasmak için mabadından bir şey uyduruyor ve insanlar da sorgusuz sualsiz güvenilmesi için hiçbir sebep bulunmayan bir insan tarafından ortaya atılmış bu kaynaksız iddiaya inanıyor. çok garip.

hayır iddiayı ortaya atan hesaba baktım, ecnebinin "literally nobody" dediği türden biri. hiçbir vasfı, hiçbir özelliği, sözüne güvenilmesi için hiç ama hiçbir sebep bulunmayan birisi.

prim yapma çabası da işe yaramış gibi görünüyor, "oley gürse birsel beni takip etmeye başladı çok mutlu oldum" tarzı twitler atmaya başlamış şimdi de.
  • belki de  (18.08.19 23:11:03) 
Konu dışı ama, devletin bu tarz şirketlerden vergi almak istemesini saçma bulanları anlamıyorum. Adamlar yurtdışındaki firmalarına sıfır vergi ile paraları akıtıyorlar, sonra sen de burda bordrolu çalışan olarak vergilerin yüksekliğinden bahsediyorsun :/ Devlet kazançları vergilendirmek zorunda ki para kazansın ve senin maaşına daha az çöksün.

Ha sanki büyük şirketler, esnaflar, hekimler, psikologlar vs. vergisini tam veriyor da mı sıra Netflix'e geldi derseniz, haklısınız ama bu Netflix'in vergi vermemesini haklı çıkarmıyor.
  • synesthesia  (19.08.19 00:16:01 ~ 00:16:23) 
netflix ceosuna bu dedikodular olduğu zaman sormuşlar, ülkenin kurallarına uyarız demiş, o zamanlar.


  • Neill  (19.08.19 00:33:44) 
"kerhaneye zenci gelmiş" bir deyim vardır, yaşı yetenler bilir. Benim için bundan ötesi değil bu haber.

Netflix çekilebilir, bu ihtimal var tabii ki. Rtük'ün bitmek bilmez sansür isteğinin getireceği yük, saçma sapan bir vergi yükü, yerli alternatiflerine çekilecek olan kıyaklar derken çekilebilirler.

Kumandaların üstünde netflix tuşuyla geldiği bir zamanda yapılan büyük dallamalık. Zamanında youtube'u kapatmış olanlardan her şey beklenir.

Ayrıca en ucuz netflix'in Türkiye'de olması adamların kar etmediği anlamına gelmez. iki kat pahalı olan ülkelerdeki film, dizi vs sayısına bakarsan orantılı olarak daha fazla olduğunu görürsün.
  • kimlanbu  (19.08.19 10:17:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.