[]

Bir diyetisyene ne sormak isterdiniz?

Merhaba,

Diyetisyen bir arkadasim Youtube kanali icin bazi videolar cekmek istiyor. Bunun icin izleyicilerin diyetisyenlere sormak istedigi sorulara gore kurguyu sekillendirecekler.

Beslenme ve spor hakkinda bir diyetisyene ne sormak isterdiniz?

 
neden piyasada yüzlerce bakteri türü içeren prebiyotik yoğurt tozları yok ?
üretimi o kadar zor mu ?

  • aslindasorunumpsikolojik  (18.08.19 18:34:31) 
İstediğimiz kadar içki içip diyet yapmanın bir yolu var mı? Diyetteki bir insanın alkolle ilişkisi nasıl olmalı?


  • fragile lady  (18.08.19 18:37:21) 
Şeker hastalarının (tip2) beslenme programında hunharca ekmek varken insülin direnci olan hastalarda neden glisemik indeks esaslı bir beslenme programı veriliyor? Aradaki farkın sebebi nedir?

İdeal kilo nedir? Bunun belirlenmesinde vki hesaplamasını esas almak ne kadar doğru?

@asdlindasorunumpsikolojik öyle tozlar var bu arada hem kefir hem yoğurt için üstelik, benim de diyetisyenim önermişti vaktiyle.
  • bokmuhendisi  (18.08.19 18:59:43) 
Bu olay kafama hiç yatmamış olsa da çevremde bunu iddia eden ve sonuçlarını görebildiğimiz için soruyorum baştan belirteyim.

Planlı gebelikler için gebelik öncesinde belirlenen beslenme programı ile bebeğin zeka seviyesi cinsiyeti vb gibi özelliklerinde belirleyici olmak mümkün mü?
  • bokmuhendisi  (18.08.19 19:07:12) 
Migren ve beslenme ilişkisi.


  • Phoebe  (18.08.19 19:14:15) 
Tam bi bilgim yok ama şöyle bişey duymuştum, kişiye özel mineraller-besin değerleri vs. ölçülüyomuş ve o kişinin hangi besinlere ihtiyacı olduğu, hangisinin vücuduna iyi gelmediği tespit edilip buna göre bi diyet veriliyomuş. Bu sadece diyet değil ömür boyu nasıl beslenmesi gerektiğini de gösteriyomuş.
Mesela sizin vücudunuz magnezyumu hiç tutmayan bi yapıdaysa onu tespit edip yeşil yapraklı sebze yemenizi söylüyor.
Sindirim sorununuz varsa et yemenizi önermiyor vs.
Böyle bişey var mı, varsa sağlıklı mı?
  • megalomaniac  (18.08.19 19:38:30) 
Ketojenik diyet, oruc - aralikli oruc ve bagirsak sagligi bence herkesin derin bilgi sahibi olmasi gereken konular


  • kassiopeia  (18.08.19 23:00:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.