[]

Yeni mezun bilgisayar mühendisi için potansiyel şirketler

Selamlar,

Yeni mezun bir bilgisayar mühendisi olarak tecrübeli abilerden ve ablalardan, yeni mezun ya da junior maaş skalasının 3500 - 4000 lira ve üstü olduğu bilgisine sahip olduğunuz, ya da genel olarak maaşların iyi olduğu, mesaiye para ödenen, sosyal hakların yeterli olduğu ve çalışma şartlarının güzel olduğu şirket önerileri bekliyorum. Amacım kendime kendimi geliştirebilecek kadar zamanı bulabileceğim, yüksek lisans yapmam konusunda bana çalışma planlamasında yardımcı olabilecek ve kendimi geliştirebileceğim bir şirket bulmak. Herhangi bir alanda ya da konuda uzman değilim, mezun ya da stajyer deneyiminde bilgiye sahibim. En bilgili olduğum alan .Net, C#, ASP.NET MVC ve Javascript teknolojileri, ancak dediğim gibi her alandan yere başvurabilirim. Samimi önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Ekleme: Konum önemli değil, Türkiye sınırları içerisinde öneriler bekliyorum sadece.

Ekleme-2: Gelen cevaplardan sonra kendim hakkında bir kaç ekleme yapmak istedim. İngilizce gayet iyi seviyede(teknik alanda makale, tez, akademik kitap okuyacak seviyedeyim). Mezuniyet ortalamam 2.7 ve ortalama bir üniversiteden mezunum.

 
Not ortalaman ve hangi üniversiteden mezun olduğun önemli: aselsan o dediğinin 2-2.5 katını veriyor ama girebilecek misin? Odtü bilkent mezunu değilsen çok zor.


  • Pybrain  (18.08.19 19:12:26) 
@question mark, iyi derece ingilizcem var evet. Önerini değerlendireceğim teşekkürler.


  • doguscay  (18.08.19 19:12:29) 
@Pybrain, not ortalamam 2.7 ve ortalama prestijde bir özel üniversiteden mezunum.


  • doguscay  (18.08.19 19:13:42 ~ 19:15:49) 
.Net alanında tecrübeliyim oraya yöneleyim dersen hayalinde görürsün 3500-4000 TL maaşları.. Savunma sanayi şirketlerinde bile .Net yazana yok o maaşlar. Aselsan, Roketsan, BTK gibi şirketlerin yeni mezunlara verdikleri maaşlara aldanıp piyasada sakın ahkam kesme veya insanları köle gibi çalıştırmakla suçlamaya çalışma. Bu gibi devlete bağlı yerlerde işler farklı işliyor.


  • bir peynir kutusu kibrit  (18.08.19 21:12:07) 
@duygusuzromantik, Aslında şu an bilindik bir şirkette devam etmekte olan bir stajın(zorunlu staj değil) içerisindeyim ve yakında iş teklifi alacağım. Ancak maaş konusunda beklentilerimi karşılamazsa, başka bir yer bakmayı düşündüğüm için bu soruyu sordum.

@bir peynir kutusu kibrit, peki hangi alana yönelmeliyim? Savunma sanayide daha çok C/C++ low level diller ile yapılan işler ya da makine öğrenmesi alanlarında yüksek maaşlar bekleyebilir miyim mesela?
  • doguscay  (18.08.19 21:46:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.