[]

Kiralık ev karşılaştırması

Şimdiki oturduğum ev 1600 kira 350 aidat, buna doğalgaz dahil. İstanbulda zaten bikaç ay yanıyor ve geceleri yakmıyorlar soğuk oluyor. Yani 1950 sabit gider var fatura hariç. Tek yaşıyorum ev zemin kat. Fulya-ortaklar caddesinde.

Yeni taşınacağım ev kira 1400, aidat 40-50 lira gibi bi şey. 1+1 biraz daha ufak bir ev. Beşiktaş'ta çok merkezi noktada. Emlakçı komisyonu yok. Evi devreden çocuk eşyalar için 5k istiyor, eşyaları satmadan devretmiyor. Tv, bulaşık çamaşır buzdolabı gibi şeyler var. Benim de eşyam var aslında birazcık eski falan olsa bile.

Şimdi bu şartlarda ikinci eve çıksam 5-6 aya kendini amorti ediyor. Sizce çıkayım mı? Şimdiki evde 2k sabit gider biraz yormaya başladı :(

 
evi devreden elemanın eşyaları hakikaten 2. elde 5k eder mi ? etmiyor ise hava parası gibi bir durum mevcut mu ? Eşyaları sattığınızda elinize 5 k gibi bir miktar kalıyorsa ve ev şuan oturduğunuz yerden daha konforlu (ulaşım vb.) ise yeni evi düşünebilirsiniz.

Amma velakin Ortaklar caddesi prestijli temiz bir caddedir. Paralelinde ali samiyen sokakta 5 sene kirada oturdum. Çok memnundum oradan. beşiktaş biraz keşmekeş fazla kalabalık geliyor bana
  • Aşk Adamı  (18.08.19 17:53:11) 
Toplayıp letgoya koysam 5k'nın yarısına bile satamayabilirim aslında. O yüzden biraz hava parası gibi bi durum mevcut. Kira uygun, emlakçı masrafı falan yok diye biraz fazla istiyor aslında.


  • mg3929  (18.08.19 17:55:27) 
git ve evin önüne gerekirse kamp kur. ev sahibini bul ve olanları anlat. ev sahibine başta bi kira fazladan ver. hem evi devredecek(emlakçılık yapacak) uyanık vatandaşı da bi güzel kalaylar ki içinin yağları erimiş olur. millete bakar mısın arkadaş... cin olmadan adam çarpıyolar.

cem yılmaz misali fakirin fakire yaptığı eziyeti zengin fakire yapmıyo.
  • laragofret  (18.08.19 18:05:22 ~ 18:06:23) 
Siz sonucta hali hazırda kiradasınız o yüzden emlakçı parasını avantaj gibi görmenize gerek yok. sizin avantajınız 500 tl az kira veriyor oluşunuz olacak yalnız geçmeyi düşündüğünüz evdeki eşyalar 5k etmediğinden 2500 lira bir zararınız oradan olacak. Taşınmakta mental olarak insanı yoran bir iş. Nakliyecisi ayrı dert tekrar eşyaları dizmek interneti vb şeyleri açtırmak ayrı dert. Bunlarında kafanızda maliyetini hesaplayın ona göre yeni eve çıkın derim. Önümüzdeki sene sağlam zam yiyeceğinizi(misal%20) düşünüyorsanız evden çıkabilirsiniz.


  • Aşk Adamı  (18.08.19 18:05:35) 
ben ortaklardan nefret ettiğim için gözün kapalı çık derim


  • sameidiot solo  (18.08.19 18:32:02) 
Yeni taşınacağım diyerek aslında bilinçaltında kararı vermiş gibisin. Hava parası,eşya parası, emlakçı payı, depozito vb şeylere karşıyım ben. Bence de ev sahibine ulaş. Ya da bekle böyle bir para vermeyeceğin bir ev bulursun elbet.


  • the coon  (18.08.19 23:32:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.