[]

Vücut Geliştirmeciler Gelin

Adım samuel 25 yaşım , 185 boyum , 62 kilom.

3 sene önce split programla 69 kiloya kadar çıkmıştım 6-7 ay içerisinde tabi sonra kpss falan derken bıraktık, şimdi de iş güç bekarlık derken yerimde saymaya devam ediyorum, aldığım kiloları da vereli çok oldu.

Şimdi tekrardan bir motive oldum spora başlamak için, okuyorum araştırıyorum fakat sizlere de sorayım dedim, split programla mı başlamalıyım yoksa "STRONGLİFTS 5X5" ile mi ?

5x5'e acayip yükseldim ama bazı kaynaklarda diyor ki 5x5 güç programıdır fazla hacim kazandırmaz vs. anlamadım yani o kısmı. Yorumunuz nedir ?

 
piramit yapacaksin reis.
max'in ne mesela. 25 sinav mi?
once 25'i koyacaksin. sonra 2-3 dakika gececek sonra 15 koyacaksin sonra 7 sonra 3. boyle.
bu arada bu spor olayi cok derin. sanildigi gibi degil kac yillik hocalar sporcular bile bazen la biz hicbi halt bilmiyormusuz diyorlar. askerde bunu cokca gormustum.
biz sunda karar kildik.
en faydali hareket kopru. en once guclendirmen gereken yer karin govden teknik terim kullanip biliyormus ayaklarina da yatarim istersen ahahaha. abdominal distansiyonlar falan ehehe. geyik bir kenara. ve tekrardan piramit sistemi.
2 cesit vucut var. bi dayaniklilik var. bir de ani guc (vucudu sisiren bu)
sen oksijenlo ve oksijensiz durumlara bi bak.
  • turbo sadık  (18.08.19 15:19:09) 
5*5 güç programıdır, birincil amacı gücünü artırarak kaldırdığın ağırlık yoğunluğunu yükseltmektir, bunu yaparken kas kütleni de artırır ama programda izole hareketler olmadığı için minör kasların çok çalışmaz, ayrıca sürekli yüksek kalori alıp bir definasyon programı uygulamadığın için görüntü olarak genelde kas ve yağ oranı yüksek bir vücudun olur, bu seni bozmazsa bunu uygulayabilirsin.

Eğer hem kas kütlem hem gücüm artsın hem de estetik olayım dersen içinde compound hareketlerin de olduğu push pull legs tipi programları öneririm.
  • angelus  (18.08.19 15:24:23) 
@angelus seni yakalamışken sorayım, push pull leg splitlerde göğüs ve omuz hareketlerinin aynı gün olması performansı çok düşürmüyor mu? Bazı programlarda aynı gün bench üstüne ohp yazmış adam, zaten bench yaptıktan sonra ohp ya da dumbell ohp gibi hareketlerde kaldırabildiğim ağırlık ciddi oranda düşüyor. Bu problemi nasıl çözeceğiz?


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (18.08.19 15:41:46) 
Futbolcu; Bu tip hibrit programlarda çok sıkıntı olmuyor, neticede bu programlarda compound hareketler var ama bunlarda amaç yüksek yoğunluk-ağırlık olmadığı için performansı çok etkilemiyor. Misal ben güç çalışırken maksimum ağırlıkta bench yaptığımda OHP’im çok gelişmiyordu ama bunda zaten %70’le çalışıyorsun, o nedenle performansa olumsuz bir durumu olmadı fakat program normalde göğüs-omuz şeklinde yapılıyor fakat omza gelene kadar düşüyorum dersen göğüs+omuz şeklinde yapabilirsin. Örneğin bench girersin dinlenirsin OHP girersin yani göğüs antrenmanının bitmesini beklemeden enerjin hala varken omzu da aradan çıkarabilirsin.


  • angelus  (18.08.19 16:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.