[]

thy siyasi bir kararla bölgeye uçuşu azaltabilir mi ?

merhaba malum sebeplerden dolayı doğu bölgelerinde sefer sıklığı azaltıldı baya , günde 3 sefer olan uçuşlar 1 e düşürüldü mesela bu kararı kim alıyor anlam veremiyorum .Uçuşlar full dolu veya bilet fiyatları tavan yapmış . Bu gidişata dur demek için change , twiter ve bilimum sosyal medyadan gelen tepkileri dikkate alırlar mı ?




 
yurtiçi uçuşların azalmasının sebebi maddi. yolcu sayıcı çok fazla ama uçuşlar azaltıldı. çünkü karlılık oranı çok düşük. siyasi değil olay.


  • gameofannen  (18.08.19 14:13:47) 
feto icin oldugunu varsayiyorum. ulke de yunanistan diyelim. madem fetoculeri besliyolar bizde onlara kazandirmayalim. ama milletin de isi bozulmasin 1 sefer kalsin. bence cimere falan yaz. yalandan hayati bir maAret uydur. kuru tepki ile degismez bence


  • mayeskuel  (18.08.19 14:16:31) 
@gameofannen:tespitinin dayanağı varsa okumak isterim , maddi anlamda 350 tl bir yolcu için iç hatlarda çok yüksek kar marjı bence


  • paralanka  (18.08.19 14:34:09) 
@mayeskuel: duyduğum en saçma tespit , fetö ne alaka şimdi


  • paralanka  (18.08.19 14:35:09) 
www.havayolu101.com

Mesela şöyle düşün istanbul Hakkari uçuşu 2.5 saat diyelim ve 300 TL. Yani 45/50 dolar. Peki 2.5 saatlik herhangi bir yurtdışı uçuşu ne kadar?
  • gameofannen  (18.08.19 15:07:46) 
bu kararı boeing aldırıyor. b737 max (24 tane alınmış) uçakları halen hangarlarda faa onayı bekliyor (muhtemelen o onay hiç gelmeyecek). bayram gibi belli hatlarda yolcu sayısı aşırı arttığında da diğer hatlardaki uçuşları azaltıyorlar.


  • tururo  (18.08.19 15:12:05) 
Ekonomik sebeplerdir tamamen. Siyasi bir şey olamaz. Siyasi bir sebepten anca ucuslar durdurulur, azaltilmaz.

737maxlara faa onayi hic gelmemesi imkansız gibi bir sey bu arada.
  • stavro  (18.08.19 15:17:50) 
Karlılığı düşük. Siyasi bir karar değil. Uçulacak noktalar ve frekanslar karı maksimize etmek için seçiliyor. Misal daha önce 737ler ve 320lerle yapılan Kayseri uçuşlarına şu an 330lar eklendi. Günde 2 defa geniş gövde uçak uçuyor Kayseri’ye. Çünkü orada bayağı iyi kar var. Yarın öbür gün Kayseri gözden düşerse oraya da 330lar gitmeyecek.


  • levpontryagin  (18.08.19 15:18:44) 
tamamen ekonomik sebeplerden dolayı değil bunun yanında 737max uçaklarının yatması da var. uçuş programları neredeyse 6 ay 1 yıl önce planlanıyor ve max'ların yatması planda yoktu bir yerlerden kısmaları gerekiyordu 2 frekans yarım uçan hatları 1 frekansa indirdi karar siyasi değil yönetimsel.

edit:neden dış hatlardan kısmadı dersen onlardan slot almak iç hattan slot almaktan çok zor şirket slotlarını kaybetmek istemiyor.
  • basond  (18.08.19 15:54:41 ~ 15:55:53) 
yapabilir, zamanında fetocuların okullarının olduğu en uyduruk afrika ülkelerine bile direkt sefer koyuyordu. tabi o zaman fetöcüler devlet içinde muteberdi.


  • nuisance  (18.08.19 16:29:19) 
hep o lanet max yüzünden. ordu'ya günde 3 uçuşu olan thy uçuşu 2'ye düşürdü. bu sabah thy uçuşunu dar koltuklu anadoujet uçağıyla yaptık. şikayet edicem de "operasyonel sebeplerle uçak tipinde değişikliğe gidilebilir" gibi bişi sölücekler diye uğraşmıyorum.


  • spirit crusher  (18.08.19 20:23:02) 
sorun aptalca düzenlemelerden kaynaklanıyor.

malum havacılıkta maliyetlerin tamamı dolar. e bu sivri zekalılar uçak biletlerine fiyat üst sınırı koydular, 352 tl. şimdi bu 352 tl birkaç yıl önce 150 usd ediyorken, bugün ancak 60 usd bandında geziniyor. Thy'nin de 60 dolar 2 saat uçması mümkün olmadığı için, sefer sayısını azaltıyor.

bununla beraber, istanbul havaalanının anasının nikahına taşınması sebebiyle iç uçuşlara talep ciddi anlamda düştü. mesela istanbul ankara hattında insanlar hızlı trene veya arabaya yöneldiler, çünkü uçak toplamda çok daha yavaş. bu iki.

iç piyasada genel bir daralma ucuz havayollarına yaradı. özellikle pegasus, atlas güzel pazar kapattılar. bir de yurtdışı aktarmalarının azalması gelince (sunexpress vb. direk uçuşlarla Thy'yi aradan çıkardı çünkü) talep iyice düştü.

buna beceriksiz yöneticileri, partizanca alınmış kararları, müşteri talebini izlemeyi beceremeyen çapsızları falan da ekleyince thy artık tl bazında bile kar edemez hale geldi.

hiçbir talebi tepkiyi dikkate almazlar, özel havayollarına yönelin.
  • babilbaligi  (19.08.19 10:48:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.