[]

Bursa mi Ankara da mi yasamak ?

Öyle imkanim yok sirf merak dan soruyorum. Ankara da mi veya Bursa da mi yasamayi tercih ederdiniz.
Ve neden ?



 
bursa'da yaşamadım, o yüzden şehir hakkında pek bir şey söyleyemem. hayatımın ilk 18 senesi çorlu'da, takip eden 5 yılı istanbul'da geçti. her sene 1-2 ay, bazen daha fazlasını kocaeli'de geçirdim. iki yıldır ankara'da yaşıyorum. benim olayım buydu.

hayatımın geri kalanında türkiye'de kalacaksam ankara dışında yaşamayı düşünmüyorum, öyle bir isteğim ya da niyetim yok. ben çok sevdim. gri, memur şehri, lö lö lö... bu geyiklerin fazla abartıldığı kanısındayım. özetlemem gerekirse ankara'da hem büyük şehirde olduğunu hissedersin hem de sessiz-sakin bir muhitte yaşama, kafa dinleme şansın olur.

ekstrem bi durum olmadığı sürece ben ankara'dan çıkmam. gerçekten çok acayip şeyler olması lazım, neblim "ankara'da yaşarsan seni her gün sopayla dövücez ama istanbul'a taşınırsan her ay 35 bin euro alacaksın" gibi bi şey. ankara'yı terk edeceksem moskova'ya, petersburg'a, berlin'e falan gitmem lazım. aşağısı kesmez.
  • der meister  (16.08.19 19:08:10 ~ 19:10:16) 
İkisine de iki kez kısa süreliğine gittim. İkisini de sevdim.
Ankara sanki Bursa’dan daha yaşanılası.
Bursa daha kapalı bir şehir gibi, Ankara daha özgür ve rahat gibi görünüyor.
  • mutekebbir  (16.08.19 19:09:28) 
bursa çok niş bir yer. Ne doğma büyüme ne de buraya göçmüş pek kimseyle tanışmadım abi seviyorum ben bursayı güzel diyen. elbet vardır seveni de nasıl desem herkes abi parayı bir bulsam kaçıcam buradan der gibi yaşıyormuş gibi görünüyor bana. bir de sosyal olanakları biraz daha muhafazakar kesime yönelik. şimdi kesin biri fsm var görükle var ne muhafazakarlığı diyecektir de anladı herkes ne dediğimi işte. adamlar mcdonalds dan çıkıp 200 metre yürüyünce önüne tavuğun çıktığı yeri amsterdam mahallesi diye pazarlıyor.


  • denek hayatım  (16.08.19 19:20:58) 
ikisinde de yaşamadım ve ikisinde de uzun süreli bulunmadım ama ankara diyorum. bursa'ya göre daha açık görüşlü insanlar var gibi hissediyorum.


  • sanal uyku  (16.08.19 23:58:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.