[]

Nemrut Dağı'na yakın zamanda çıkmış olanlar

sorum size.
internette okudum, araştırdım biraz. ama bazı konulara kafam takıldı.

1) rehberler ve gitmiş olanlar ısrarla arabayla çıkma demişler. inerken araba hararet yaptı, usta şoförüm ama çok zorlandım, diyenler olmuş. fakat Youtube'da bazı videolara baktım, evet yerler arnavut kaldırıma benzer şekilde ama epey iyi görünüyor. öyle toprak yol falan değil. bir yerden sonra sanırım ören yeri içerisinde park alanı varmış ve dolmuşlarla devam ediliyormuş zaten. gidiş gece vakti olacak, sizce direkt Kahta'dan mı bineyim servise, yoksa o alana kadar yürür müyüm? (birkaç yıl önce yollar yapılmış, ama bu haline bile hiç denemeyin, dolmuşla çıkın diyorlar)

2) girişte doğu ve batı yönleri gösteren tabelalar var, birini seçip çıktık diyelim. örneğin batı istikametine gittim, elbetteki doğuya geçmek için o merdivenlerden tekrar inmem gerekmiyordur, değil mi? dağın zirvesindeki o alanda cepheler arası geçiş mevcuttur? (gidince görürüm elbet, ama bunu yanımda gelecek olan arkadaşın yürüme sıkıntısı yüzünden soruyorum)

3) hâlâ orada battaniye kiralıyorlar mı? ben mi yükleneyim bir şeyler?

4) alkol kullanmıyorum, şarap dışında içecek, atıştırmalık bir şeyler, hırka ve fotoğraf makinesi götüreceğim. gerekirse oradan çay alırım, battaniye zaten kiralarım diyorum eğer 2'ye cevap evetse. Sadece zirve için başka tavsiyeniz var mı?

Teşekkürler..

 
Biz arac kiralamistik, kahtada konakladik ve gun dogumu icin erkenden kalkip gittik. Arac tesisin oldugu yere kadar cikiyor ordan minibuslere binmek zorunlu. Minibuslerin biraktigi yerden de yuruyerek cikmak zorundasin zaten. Benim yanimda guzel bi ruzgarlik vardi battaniye kiralamadim. Sen de yanina al bence. Iyi egenceler


  • euteamo  (16.08.19 20:20:47) 
Nemrut biz çıktığımız zaman ücretsizdi, şimdi ücretli olmuş ama battaniye verildiğini sanmıyorum. Gündoğumuna çıkacaksanız polar veya hırka ve şal battaniye gibi şeyler alın, üşüme durumunuza göre.

Batı doğu ilk başta farketmez, tümülüsün etrafından batıdan doğuya veya tersi yönde geçiliyor. Ama başta doğuya gidip iyi bir yer bulmakta fayda var güneşin doğuşunu seyretmek için.

Dolmuşların ve arabaların parkettiği yerden sonra 500 mt falan merdiven var, orayı yürüyerek çıkacaksınız. Biraz yorucu olabilir.

Araba ile çıkmanızı tavsiye etmem ama kendinize ve arabanıza güveniyorsanız çıkın. Yaklaşık 30 km falan yokuş yukarı virajlı yol var, yukarda hararet yapan arabalar görmüştük, yine de size kalmış ama oraya çekici falan gelmez haberiniz olsun.

Araçsız çıkacaksanız veka turu tavsiye ederim, mevlut bey vardı orda yardımcı olur.
  • curukturpkokusu  (16.08.19 23:03:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.