[]

Deprem anında çömelmek

Masanin altina girersek ezilirmisiz. E yatagin kenarinda cenin gibi durursak tavandan beton koparsa yine ezilmez miyiz? Kafamiza, ustumuze agir beton duserse ne olacak? Ben mi anlamadim olayi?




 
Hayatta kalma şansını artıracak tavsiyeler onlar. Garanti ölmezsin demiyorlar zaten.


  • malheiros  (16.08.19 13:35:53) 
  • orpheus  (16.08.19 13:35:55) 
canlı, aklı başında 4 depreme şahit oldum, o an bu önlemleri aklına getirebilmen çok önemli, yani demek istediğim aklına önlem getirebilmen lazım.


  • jenasinans  (16.08.19 13:40:06) 
Kapali bir alandaysan saglam bir esyanin yanina comelenilirsin. Ama olum gelince acik alanda da olsan kafamiza kiremit duser yine oluruz. Cok da seyapmamak lazim


  • exlibris  (16.08.19 13:44:54) 
masa altina girmek, sizin daha az darbe almanizi saglar. allah esirgesin tabii de yukaridan bir dosemenin sizin ustune dusmesi var bir once masayi kirmasi sonra size dusmesi var. elbette 8000 tonluk bina degerlerinde masanin koruyucugu kalmiyor ama en azindan kendi odanizda en azinda sadece ezilirsiniz desme delme olmaz bir de sivalarin dokulup basiniza dusme olasiligini da engelliyor. keske sert cok sert kasa gibi bir sey herkesin evinde olsa da onun yanina saklansaniz. ama bu seferde kasanin ustune dusme ihtimali var.

ben kendim insaatciyim. kimseden de duymadim ama kendim sunu yapiyor niye kimse onermedi onu da bilmiyorum, benim onerim su? asansor perdesine yakinsaniz o duvara yanasin. asansor perdeleriniz biz hemen hemen tum projelerde U gibi oluyor bu komple perdedir yani oldugu gibi beton. c seklinde. binanin em saglam yeri burasidir ve inanilmaz rijittir. zaten kirisler de buraya bindirilir. eger asansor sizin dairenize bitisik ise asansorun yanina ilisin.
mesela giris holun arka duvarinda asansor varsa o asansorun oldugu duvada yanasin derim.
merdivenler cok sikinliti. merdivenleri bi tasiyici gucu yok. hatta cogu merdiven sonradan epoksilenerek yapiliyor. normalde de ayakta durmasi mucize.
kapi esiklerden de sadece tugla var orada da bi tasiyicilik yok. bu arada daha once dedim yine diyorum. buyuk istanbul depremi kaf hattinin marmara bolumde kuzey kolunda degil guney kolunda yasanacaktir.
  • dionisis  (16.08.19 14:31:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.