[]

Yeni doğan kedi bakımı

Merhabalar,

Sokakta henüz birkaç günlük yavru bulduk. Kendini toparlayana kadar bakmaya karar verdik. Tuvaletini sıcak suyunu hallediyoruz ama yemek yemiyor. Karnı acıkmış olmalı ama elimizi emme refleksini de yapmıyor hiç neden olabilir?


 
Yemek olarak ne veriyorsunuz?


  • postneo  (16.08.19 12:14:45) 
Annesi çevrede olabilir mi? Bazen yemek aramaya falan gidiyorlar, birkaç saat olmayabiliyorlar. Anneyi bulamazsanız veterinerden ya da petshoptan kedi için süt tozu alıp şırınga ya da minik biberonla beslemeniz lazım. Birkaç günşükse gözleri açılmamıştır, o yaşta belli aralıklarla beslenmesi, tuvaletinin yaptıeılması falan lazım.


  • slow like honey  (16.08.19 12:39:49) 
www.youtube.com
böyle beslemiştik zamanında.

  • jenasinans  (16.08.19 13:11:45) 
Siringalikla verebilirsiniz sutu biberonu almiyorsa


  • red g  (16.08.19 13:31:44) 
Anne yok maalesef, neredeyse 1 gündür miyavlıyordu bulunduğu yerde, az ileride de kardeşini bulduk hatta onu da himayeye almıştık ancak 3-4 farklı veterinere gitmemize rağmen maalesef kurtaramadık 2 kardeşi de. Vücut sıcaklığını koruyamamışlar dışarıda kaldıkları süre boyunca. Cevaplar için çok teşekkürler.

Bu başlığa gelen arkadaşlar için bilgi: benim gibi 2-3 günlük bir yavru bulursa veterinere götürün mutlaka, 24 saat açık vetler bulunuyor büyük şehirlerde. Bulunamıyorsa sıcak su torbasıyla ısıyı sağlayıp, tuvaletini pamuk yardımıyla yaptırabilirler. Yemek için de şırıngayla ya da özel biberonla ciğere kaçmayacak pozisyonda tutarak yavru kedi süttozunu kullanabilirler.
  • zonely  (17.08.19 08:54:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.