[]

Huawei P30 Pro mu? Oneplus 7 Pro mu?

Merhabalar. Halihazırda iPhone 6s - 64GB kullanıcısıyım. 3,5 yıldır kullanıyorum ve yavaş yavaş beni değiştir sinyalleri vermeye başladı. iPhone almak istemiyorum; X-XR-XS gece çekimleri Android serisi telefonlardan daha kötü gibime geldi ve şarj kapasitesi başlı başına sıkıntı, bu da canımı sıkmaya başladı.

Başlıktaki telefonlar arasında kaldım ancak emin olamıyorum. 26-27 Ağustos gibi Kanada'dan gelecek arkadaşım var; ikisinden birini ona da aldırtabilirim veya TR'den P30 Pro da alabilirim.

Dün Teknosa'da bakarken görevliyle konuştum, benim iphone'u da 1800₺'ya falan alabileceklerini, P30 Pro'nun bana 6129₺'ye geleceğini söyledi. (6GB RAM, 128GB model)

Oneplus'a baktığımda ekranı daha iyi (AMOLED, 516ppi, 90Hz) , RAM ve hafızası da daha iyi : 12GB RAM-256GB hafızalı olanı 1009 CAD civarında (~4200 ₺) ancak resmi olarak açıklanan bir IP koruma sınıfı yok. Açıkçası alacağım telefonun suya dayanıklı olmasını da istiyorum. İnternette denk geldiğim birkaç sayfa ve videoda resmi olarak açıklanan bir IP koruma sınıfı olmasa da Oneplus'un da suya dayanıklı olduğu yönünde bilgiler olsa da firma tarafından deklare edilmemiş bir koruma sınıfı olmadığından su'dan kaynaklı bir arıza durumunda hiçbir hak iddia edemem diye düşünüyorum.

P30 Pro IP68 sertifikalı ancak hafıza kartıyla hafızayı arttırabiliyor olsam da RAM'i yarı yarıya gibi kalıyor. Uzun dönem kullanımda bunu ne kadar hissederim?
Kafamdaki bir diğer soru işareti de, eğer Oneplus alırsam ve maazallah ileride teknik bir sorun olursa TR'de nereye yaptıracağım?(İstanbul'da yaşamıyorum)

Bu şartlar altında sizce nasıl ilerlemeliyim?

Oneplus 7 Pro (256 GB hafıza & 12 GB RAM) - 1099 CAD ~= 4200 ₺ (KANADA) + 1500₺ harç = 5700 ₺
Huawei P30 Pro (256 GB hafıza & 8 GB RAM) - 1200 CAD ~= 5000 ₺ (KANADA) + 1500₺ harç = 6500 ₺
Huawei P30 Pro (128 GB hafıza & 6 GB RAM) - 6129 ₺ (TÜRKİYE - Teknosa)

 
Oneplus 6 kullanıyorum hali hazırda.
Hem akıcı genel olarak oxygenos hem de 7pro'nun ekranı harika.
Bana kalırsa 7 pro alın oneplus kesin olarak kullanıcısını mutlu eden bir firma şu ana kadar 3-4 yıl yazılım desteği sağlıyorlar.
Sonra da zaten geliştirici topluluğu yoğun bir firma her türlü rom vs. bulunur.
  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (16.08.19 11:54:19) 
p30 pro var bende, iphone'dan geçtim. kamera dışında bir artısı yok.

oneplus burada bozulsa bir şey olsa kağıt üstünde servisi var ama pratikte ne yaparlar muamma. ekranı huawei'den daha iyi gibi, ppi falan bence önemli değil de o kadar amoled olması ve refresh rate fark eder.

8 gb ram hayli hayli yetiyor. 6 bile yeterdi sanırım. 12'de napılır bilmem.

huawei standard microsd kullanmıyor, hafızayı artırmak için özel nano sd mi ne almak lazım, pahalı.

bu arada çinlilerin ip68 cart curt alamamasının bir sebebi vardı galiba hukuksal. benim mi mix'te de yoktu ama suya düştüğünde çıkarınca olduğu gibi çalışmaya devam etti :)

ben olsam iphone alırım :)
  • passion rules the game  (16.08.19 12:19:05 ~ 12:20:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.