[]

İsminizin hikayesi nedir? Kim, neden o ismi vermiş size?

Ya da çevrenizde duyduğunuz enteresan ya da nüktedan isim verme hikayeleri var mı? İsminizi seviyor musunuz?




 
İki ismim var benim.
Birini abim koymuş. Sınıfta bir tane arkadaşı varmış o isimde, çok iyi çocukmuş. O yüzden o isim olsun demiş. Bir de Tanju Çolak'ın oğlunun adıymış, gaza gelmiş.
Diğerini de babamın iş arkadaşları "abi bunu koy be ehehehe" demişler, öyle olmuş.
Saçma sapan bir hikaye. Seviyorum ama ismimle bir sorunum yok.
  • cay koy geliyorum  (15.08.19 16:00:50 ~ 16:02:13) 
bana hamileyken annem bir kadının çocuğuna seslendiğini duymuş. isim de hoşuna gidince koymuşlar. öyle egzentrik bir hikaye de değil.


  • gazozailacatmauzmani  (15.08.19 16:04:06) 
Annem hamileliğinin başında kızı olursa koyacağı ismi seçmiş. Kraliçe olacak benim kızım diye :)
İsmimi çok seviyorum <3

Talihsiz bir hikaye var duyduğum: bir arkadaşımım adı bahar olacakmış, kadir gecesi doğunca kadriye koymuşlar.

Babamın bir arkadaşı vardı, o doğunca babası bütün isimlere bakmış hiçbirini içine sindirememiş, kendi isim uydurmuş: özerentin
  • pati  (15.08.19 16:04:16) 
beni kiz olacagim zannediyorlarmis. annemler merve olsun diye kendi aralarinda oyle konusmuslar anlasmislar sonra ultrason falan bakmislar ki erkegim, sonra dedemin buyuk dedemin kardesini falan koyalim demis halamlar babaannemler falan, annem ve babam karsi cikmis, onlari kaderi hic gulmedi bahti kotuydu bula bula onu mu buldunuz demisler. babam da adini burak koyacağim demiş, dayım, abimi fişfiklemiş, senin adin murat kardesinin adi burak olmasin x olsun uyumlu olur hem az isim demis. abim gunlerce x olacak da x olacak diye araksiz aglamis bogazlari sismis hep, sonra dayanamamis x koymuslar. benden 3 yas buyuk cocuga ismimi koydurttular. inanilir gibi degil sevgili seyirciler.
simdi kiz olsaydim yilbasi herkes bende olacakti aahh ahhh.

edit: bu basligin yandan carklisi lazim olanlar icun eksiduyu.ru
  • dionisis  (15.08.19 16:04:42 ~ 16:31:14) 
Babam çalıştığı yerdeki çaycıyı çok severmiş. Ordan geliyor benimkisi. İsim vermek isteyecek onca aile büyüğü varken çaycıda diretmesi bence enteresan.


  • IncredibleMau  (15.08.19 16:05:07) 
benim ismimi dayım koymuş. anne baba aile kabul etmiş tamam diye. daha sonra babam kimliğimi çıkarmaya gittiğinde babasının ismini yazdırmış. siz yine bu ismi seslenin kimlikte de böyle olsun demiş. kimlikteki adımı akrabalar , mahalle arkadaşları falan bilmez. ablam bile sonradan öğrendi :)


  • catch  (15.08.19 16:05:33) 
Annem sinemada izlediği aktörü beğeniyor sonra da benim adimi koyuyor bu kdr saçma.;) adamın 4-5 filmi olması anneminse filmi su an hatırlamasi...


  • all girls dream  (15.08.19 16:06:14) 
büyükdedemin soyadı. atatürk'ün silah arkadaşıymış.
başka kimsede yok, güzel isim :)

  • passion rules the game  (15.08.19 16:07:56) 
annemin ilk isminin 2 harfi ve soyadımızın ilk 2 harfi.. aslında annem başka isim istiyormuş da babam böyle ikna etmiş.


  • lcha  (15.08.19 16:27:53) 
zamanında fenerbahçe'de oynayan bir futbolcudan esinlenerek vermiş babam. kendisi fenerbahçeli. işin ironik tarafı ben galatasaraylıyım.


  • Neill  (15.08.19 16:43:22) 
dedemin ismi


  • sevecen  (15.08.19 17:21:59) 
Annem bir şiirde görüp koymuş. Tam anlamıyla nefret ediyorum ismimden.


  • ms brownstone  (15.08.19 18:17:28) 
Babamla anam eski komunistlerden. Devrim koyalım demişler sonra çocuk sivrilir başıma dert olur deyip evirip benzer bi isim vermişler.


  • bokmuhendisi  (15.08.19 18:48:51) 
annemin dayısının hiç çocuğu olmamış o yüzden ilk adımı annem koymuş.
babam da ilk doğan çocuğunun ismini annem koyarsa köyde gezdirmezler beni diye bana ikinci bir isim daha vermiş.
ismimi seviyorum evet ve türkiyede pek az kişide olması ismimi bana has kılıyor.
  • bardakigüneşgözlüğü  (15.08.19 18:56:13) 
doğduğum sene fenerbahçeye kiralık gelen saçma sapan bir futbolcunun adıymış bunu 25 yaşında öğrendim ve kendimi çok değersiz hissetmeye başladım.


  • nahtoderfahrung  (15.08.19 19:12:32) 
bizimkiler 80 öncesi aynı örgüte mensup. ben doğmadan 3 ay önce idam edilen yiğidin adı örgüt kararıyla verilmiş bana.


  • lancelot du lac  (15.08.19 20:30:17) 
Annemle babam aralarında anlaşmışlar. Kız olursa anne, erkek olursa baba koyacak adını diye. Adım annemin iddiasına göre gazetede bir haberde isim olarak geçiyormuş. Türkiye'de toplasan 10 kişi yoktur benim ismimde.
Dayımla dedem ilerde sıkıntı cekmeyeyim diye sıradan bir isim daha onermisler. Böylece iki isimli olmuşum. Ama ikinci adım ailede hiç kullanilmadi. Sadece bir yerlerde ilk ismimi okuyamayan olursa ikinciyi söyler.

  • kedili madam  (15.08.19 21:29:07) 
babam daha evlenmeden karar vermis adima. ilk adimi cok sevdigi icin, ikinci adimi da buyuk dedemin biraz sertligiyle unlu olup da erken olen kardesinin anisina secmis.

babam isimlere oyle takintilidir ki, ben daha 8 yasindayken bir gun oglum olursa ona konacak adi bile belirlemistik.
  • reshad the lionheart  (16.08.19 06:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.