[]

Askere alcaklarmi beni?

Karaelmas uni. de 7. senemin sonunda acilan ek snavlara girdim ve 1 dersim kaldi. muhendislik okuyorum. 1 dersi kalanlarin ogrencilik haklarini ellerinden aliyorlar, 2 hafta sonrada askeriyeye "bu adam artik ogrenci degildir" diye yazi gonderiyorlar. ne yapmaliyim? 2 hafta icinde gitsem tecil edin desem benden ne isterler? en fazla ne kadar tecil verirler? mezun olabilmek icin subattaki final-büt lerde dersi vermem gerekiyor..




 
zaten ilk yoklamada 1 sene sonrasına atmıyorlar mı askerlik işini?
sizin problemle doğrudan ilgili değil ama, şöyle de bir şey var;
mezun olduktan sonra bile, hemen askerlik şubesine giderseniz 1 sene sonrasına askerlik kararınız çıkıyor. ama mezuniyetten 1 sene sonra giderseniz de tekrar 1 sene sonrasına atılıyor askerlik. yani geç gidene yaptırım uygulamıyorlar, hatta yapanın yanına kar kalıyor.
  • flyalone  (29.09.07 12:22:44) 
@flyalone; yani simdi subeye gitsem 1 sene atiyorum, subatta mezun oldugumda da 1 sene atabiliyorum? sonucda; subattan sonra 1 sene beni kimse ellemiyor?

ayrica kendim degilde bir yakınımı benim adima gondersem subeye bu bilgileri dogrulamak icin daha mi iyi olur? cunku arkadasimi henuz daha okurken nufus cuzdani yenileme esnasinda asker kacagi diye 1 gece nezarethanede beklettiler. okul kimligi yaninda olmasina ragmen... ben o sekilde enselensem direkman askere almazlarmi? sonucda artik ogrencide sayilmiyorum... korkuyorum eksiduyuru!
  • theli  (29.09.07 12:27:04) 
kesinlikle tecil işlemiyle uğraşma. o riski almaya değmez. şubeye gittiğinde kaçınılmaz bir şekilde tarih verme şansları da var. şubeye gitmen bence fazlasıyla sakıncalı. bekle dersi verip mezun olduktan sonra rahat rahat gidersin.


  • cantstandya  (29.09.07 12:45:24) 
@cantstandya subata kadar askeriyeden kac diyosun yani? sabika kaydi cikartma, nufus cuzdani yenileme, otobuse binme,,,, ?


  • theli  (29.09.07 12:49:08) 
subeye gitmeni ben de tavsiye etmem. ya$ini yazmami$sin, emin degilim ama sakat olabilir. flyalone'un bahsettigi 1 sene tecil durumu universiteden mezun olundugu taktirde gecerli. benzer durumdaki bir tanidigim bir sekilde yakalandi; yalvar yakar kurtuldu. ortalarda fazla dolasmadan kalan 2 dersini verdi, sonrasinda cikis belgesini aldigi gibi subeye gidip islemlerini yaptirdi.


  • zakk  (29.09.07 14:20:33) 
ek sınavlar sonucunda 5 dersin altına inenlerin 3 dönem daha hakkı vardır. öğrencilik hakkınızın alınması bu 3 dönemin sonunda oluyor... eğer hakların alındı ise oradaki subayın insafına kaldın.


  • theunforguven  (29.09.07 16:42:58) 
Öeeehh ben de aynı durumdayım. Yani patlıyor muyuz yahu? Sadece sınavlara giricem ben de ve 5 dersim kaldı. İkinci dönemden de dersim var. Gitmiyor muyuz şimdi şubeye falan? Yahu yandan yemiş de olsak öğrenciyiz ama?


  • colonizer  (30.09.07 01:04:18) 
direk olarak yoldan cevirip almazlar şu anda. gündelik hayattaki işlemlerini yapabiliyorsun. ama mesela ; yeni bir işe başlarken tecil belgesi isteniyor. yerinde olsam şubat'a kadar sigortalı bir işe başvurmam. senin durumundaki bir arkadaşımın gözünün yaşına bakmadılar maalesef. duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü :) sıcak bastı ama sonra alışıyorsun. tecil belgesi ile işin olmasın bence mezun olana kadar. en güzeli bu.


  • cantstandya  (30.09.07 02:08:59) 
abi şu anki durum biraz karışık, şöyle şöyle olur diyemem, bilmiyorum. sen en güzeli telefon açıp sor tüm bunları. telefonla da bilgi alabilirsin. ayrıca şubeden şubeye farklılık gösterebiliyor bazı şeyler. hatta oradaki subaylara göre bile değişebiliyor. ama asker kaçağı oldum diye telaşlanıp otobüse binmemeye falan gerek yok sanki ya. ne bileyim, benim onlarca asker kaçağı arkadaşım var, heriflerin hepsi gayet rahat. tüm umarsızlar beni mi bulmuş ne..:)


  • flyalone  (30.09.07 10:53:29) 
Okulu 8 senede bitirdim. Yedinci senemde gidip şubeye sordum seneye alıyor musunuz askere diye. Almıyorlar. Sekizinci seneyi de okuyabiliyoruz. Sekizinci senenin sonunda 3 ders kaldıysa 6 ay, 5 ders kaldıysa 1 yıl daha tecil oluyor. 5 dersin üzerine okuma hakkı da yok zaten. Öğrencilik haklarını kaybetmek askerlikle alakalı değil, paso alamamak gibi gereksiz şeylerle ilgili. Bu arada sekizinci senemde gbt'ye de girdim, sigortalı işe de girdim. Bir sorun çıkmıyor yani.

theli, senin durumun 1 ders kaldığı için farklı olabilir. Sırf askerliği erteletmek için o dersi vermemezlik yapmayasın diye yukarıda yazdığım 3 derse 6 ay kuralı var. Öğrenci işlerinin yazı göndereceğiz dediği palavra, o konularda bir şey bildikleri yok. Şubatta sınavı veremezsen alırlar ama şubata kadar kimse askere almaz seni, kaçak da sayılmazsın. Yine de içinin rahat etmesi için şubeye telefon aç bence. Telefonla da bilgi veriyorlar.
  • haymatlos  (30.09.07 11:17:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.