[]

Hırsızın evdeki demirbaşa zarar vermesi durumu

Masraf kime aittir? Ev sahibi mi kiracı mı? Örneğin kombiyi çaldı, örneğin duvarları yıktı zarar verdi, örneğin evin kapısını kullanılamaz hale getirdi, örneğin camı çerçeveyi indirdi 50.000lira hasar var?




 
Bence kiracının sorumluluğunda. O zaman eşyalı ev tutup hırsız girdi deyip tüm eşyaları çalarlardı. Cam çerçeve altın değilse bir hırsız nasıl 50000 hasar verebilir? Buldozerle mi dalıyor eve?


  • the coon  (14.08.19 17:47:16) 
hasarın boyutuna göre olmakla birlikte büyük bir kısmını ev sahibi ödemeli. hatta o evde kiracı olsam çıkardım ben. ne ödeyeceğim mal mıyım sonuçta ben eve girip sadece yatakta yatmaya kira vermiyorum kombiye şuna buna da kira veriyorum. ayrıca ben o evde yaşamasam da hırsız gelip yine o evi seçebilirdi soymak zarar vermek için.


  • tabii lan manyak mısın  (14.08.19 18:31:13) 
@hey corc versene borc

Her şeyi ödemez öyle, dikkat et kanka. Genel şartlar belli.

Binaya ait her kıymet ev sahibinin sorumluluğunda olduğundan ev sahibi karşılar.
  • Delay Fuze  (14.08.19 18:31:52) 
Kira sözleşmesinde yazılı olduğu üzere evin demirbaşları olduğu gibi teslim edilir eksik teslim edemezsiniz. En çok korktuğum şey yangındır, kiracıma her sene zorla sigorta yaptırıyorum. Olası yangın su basması durumunda iki tarafta zarar görmesin. Buna dikkat ederim taviz vermem


  • Fritz-X  (14.08.19 19:30:06) 
@tabii lan manyak mısın

Bu da senin karakterini ortaya koyuyor. Tutarken eşyalı tutuyorsun, mallar zarar görünce bırakıp kaçacaksın yani. Sana teslim edilmiş bu demirbaşlar. Aldığın gibi teslim etmek zorundasın. Allah kimseye senin gibi kiracı göstermesin.
  • Kahir ekseriyet  (14.08.19 20:45:53) 
Ev sahibi diyen arkadaşlar sebebi ile yazabilirse sevinirim. Demirbaş eşyalar kiracıya zimmetlenmiş değil midir? Başına iş gelince ev sahibi zararı çekecekse gerekirse başında durması lazım o zaman ben kiracının evinde oturup malların başını bekliyeyim?


  • Kahir ekseriyet  (14.08.19 20:48:57) 
alıp götüremeyeceğim eşya bana ait değildir. o yüzden çalınması beni alakadar etmez.


  • windows95  (14.08.19 21:00:28) 
gerçi beğenmediğine tik atmamışsın niye cevapladıysam. sorduğun sorunun amacı da üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. manyak mısının dediği gayet mantıklı ayrıca. malın bu kadar kıymetliyse kiraya verme tabii.


  • windows95  (14.08.19 21:02:22) 
@win95 Alıp götüreceksen eşyaların parasını ödemen lazım. Kiralama bedeli ödüyorsun her ay.


  • Kahir ekseriyet  (14.08.19 21:03:48) 
Kardeş bu kombi evde kiracı otursa da çalınacaktı, oturmasa da çalınacaktı. Eğer ağır kusuru yoksa neden kiracı sorumlu olsun senin kombinin çalınmasından? Ne alaka?

Kapıyı, camı açık bırakıp gider. O zaman haklısın derim. Ama hırsız bedeni çeviklik kullanıp, zorlamayla, kapıdan pencereden kanırtıp, kilidi kırıp girerse kiracı ne yapabilir burada?

Kiracının eşyası çalınınca da kendi cebinden çıksın, kombi çalınınca da kiracının cebinden çıksın. Ne güzel istanbul. Sen otur kiranı ye. Hatta kombini yenilesin, işine gelir. Sonuçta kiracı kullanıyo. Hahahah

Böyle zihniyetsiz, dalaksız ev sahipleri insanı ev sahibi yapıyo işte.

Bi de işine geleni tikleyip işine gelmeyeni tiklemiyo kamil. Hey allahım ya. Bi daha bunun duyurularına cevap vermiycem.
  • Delay Fuze  (14.08.19 21:17:02) 
Tiklemek zorunda değilim, işime gelmeyeni tiklemiyorum. Hem kiracı hem ev sahibiyim. Zihniyetsiz, dalaksız ve kamil olan sensin.Kiraya vermesen de çalınacaktı nasıl bir zihniyet? Bir mal kiralandığı zaman kiracı aylık kullanım bedeli öder, malı emaneten kullanır ve eşyanın sağlamlığından sorumlu değil midir? Hayatınızda ticaretin t sini görmemişsiniz burada ahkam kesiyorsunuz. 20-25 yaşında falansanız anlarım da üstüyse yazık. Araba kirala bir yerden, sonra çalındı de bakalım sahibine ne diyecek. Ya da hırsız girmiş şanzımanı götürmüş, ben kiralamasam da çalınacaktı, onun için al bu şekilde iade ediyorum ve ben daha kiralamıyorum de, ne diyecekler sana.


  • Kahir ekseriyet  (14.08.19 23:07:57) 
Bence zararı hırsız ödemeli


  • rumeli beylerbeyi  (14.08.19 23:37:14) 
@kahir baya komik duruma düşmüşsün.

Ev sahibiyim, evimin demirbaşı kiracımin iradesi dışında zarar gördüyse eğer yüzsüzlük edip kitlemeye çalışmam, üstüme düşeni yapmak edeptendir. ticaret demişsin bir de. sen ticaret yapma kardeş.
Kiracı olduğum vakit, evime hırsız girdiğinde yüzsüz mal sahibi gelip ağzını yaya yaya "benim kombi nolcak yaaauv" dediğinde o ağzıyla bir kaç gün yemek yiyemezdi sanırım.

Soruya cevap: kiracinin IRADESI DIŞINDA oluşan zarar mal sahibine aittir.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (15.08.19 04:31:11) 
demirbaş arıza verince sorumluluk ev sahibinin oluyorda çalınınca niye olmuyor?

arıza vermesi ile çalınması/hasara uğraması aynı sonuca yol açıyor, kiracı parasını ödediği hizmet/ürün vs. ye erişemiyor. sorumluluk ev sahibinindir.

tabii bu konuda kiracı arkadaşın art niyeti olmadığını ve sorumluluklarını yerine getirdiğini var sayıyorum, sen kapıyı pencereyi açık bırakıp tatile gidersen ve çalınırsa kiracı kişi sorumluluklarını yerine getirmemiş oluyor.

not: ev, kiracı sahibiyim
  • selam  (15.08.19 06:16:21 ~ 06:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.