[]

Nikah kıyma işlemleri

Selamlar! uzun süredir birlikte olduğum erkek arkadaşımla önümüzdeki ay nikahı kıyalım sonrasında düğünü yaparız diyoruz. ancak nikah işlemleri nasıl oluyor bilmiyorum. netten bakınca da kafam karışıyor. adım adım ne yapmamız gerektiğini bu süreçten geçmiş arkadaşlardan öğrenebilir miyiz? <3




 
İkinizden birinin ikametinin olduğu belediyeye başvuracaksınız, bu ikisinden başka bir yerde nikah olacaksa bağlı olduğunuz belediyeden izin yazısı almanız gerekiyor.

Nikah dairesine giderken yanınızda:
sağlık raporu (aile hekimi veriyor, bir de verem savaşa gidip akciğer filmi çekilecek, aile hekimi yönlendirir)
vesikalık fotoğraflarınız,
kimlikleriniz ve kimlik fotokopisi,
muhtemelen belediyenin web sitesinde bulabileceğiniz evlenme beyannamesi olacak.

Nikah nerede olacaksa o belediyenin web sitesine bakın, orada detaylı yazar zaten. Evraklarınızla gideceksiniz, sonrasını memurlar hemen hallediyor, oda nikahıysa gün saat ayarlanıyor, nikah salonunda davet olacaksa onun ücreti ödeniyor falan.
  • kobuzchu kiz  (14.08.19 14:31:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.