[]

Diyelim ki siz bir ailesiniz ve başka bir ailenin evine ziyarete

Gideceksiniz. Nasıl haber verirsiniz? Karşı taraf nasıl cevap verir?
X ve Y iki aile diyelim. Ailelerin bağlantısı iki tarafın da erkeğinin kardeş olması.
X’ler Y’lere gelmek istiyolar ve her seferinde x’lerin erkeği y’lerin erkeğine söylüyor şu gün size gelcez diye.(bu biraz emrivaki bence ve ayıp)
Vakit uygun değilse y’lerin kadını x’lerin erkeğine söylüyor akşam olmasın gündüz buyrun vb. gibi. X’lerin erkeği de tamam ben söylerim (bizim tarafın kadınına) şeklinde cevap veriyor., tripli gibi ve sanki y’lerin kadınının aslında sadece x’lerin kadınına haber vermesi gerekiyomuş gibi düşünüyor sanırım.

Arada küslük vs. yok. Gelcez-gitcez lafını ortaya kim çıkardıysa ben onunla konuşmayı tercih ediyorum. Bana kimden geldiyse haber ona söylüyorum. Kadın bana “size gelmek istiyoruz şu gün müsait misiniz” demediği sürece ben ona ne diyebilirim ki?
Dincilik yapıp sadece kadın kadınla haberleşsin erkek erkekle mi demeye çalışıyolar gerçekten anlamadım...

 
Öyle yapıyor olabilirler. Ama lütfen onlar öyle yapıyor diye siz bildiğiniz yoldan şaşmayın. Bu kadın kadınla konuşsun erkekler kendi arasında konuşsun muhabbetinden nefret ediyorum. Kadını erkeği yok. Buluşalım diyen kişiyw dönüş yapmanız gayet normal.
Bunu normal bulmayan varsa onun problemi olur.

  • physical  (14.08.19 10:32:11) 
X erkegi ve Y erkegi konusuyor. Anlasiyor. Sonradan Y kadini olaya mudahil oluyor, dogru mu?

Kim kiminle konusup anlastiysa o onunla konusmaya devam etsin.
Y kadini sanki kocasiyla anlasmazliga dustu de kendisi "gelmeyin" diyor gibi olmus. Kocasina desin musait degiliz vs. diye, kocasi soylesin ilk konustugu kisiye.

Kadin niye burada olaya girdi?
Olay cinsiyetcilik degil. Sanki kadin istemiyor da kocasina ragmen soyluyor gibi.
  • dont eat me  (14.08.19 10:33:21) 
sen hatalısın. kadının kadını araması gerekir. aksi durumda kadın darılabilir. çünkü üğpoıuy dediği gibi kim kiminle yakınsa onunla konuşmalı. burada sen kaynınla konuşarak eltini sallamamış oluyorsun. kadın hiç yokmuş gibi davranmışsınız farkındaysanız. olayın tamamen dışında kalmış.
dont eat me de haklı. öyle yapsanız da olurdu. iki adam konuşmuş ve sen kat diye araya girmişsin. yani kısacası iki doğru seçenek varken sen yanlış seçeneği yapmışsın

  • dafuq  (14.08.19 10:49:23 ~ 10:51:31) 
Aramın ekstra iyi olduğu özel biri yok, hepsine aynı mesafedeyim zaten bu yüzden daha da anlamsızlaşıyor durum.

@dont eat me gündüz gelmek istediklerini söylemişler, y erkeği eşinin işi olduğunu ve akşam gelmelerini söylemiş, eşi gündüz yapacağı işi iptal ederek buyrun gelin diyor bu yüzden y kadını dahil oluyor meseleye.
  • megalomaniac  (14.08.19 10:50:17) 
@dafuq bence sadece kadınların önce eşi sonra birbiriyle konuşup bu işleri ayarlaması gerekir. Sonuçta evin müsaitliğine kadın karar veriyor çoğu zaman. Ama bu kadın bana biz gelmek istiyoruz, müsait misin vs. demeden benim arayıp bize gelecekmişsiniz buyrun gelin vs. demem bence saçma.
Ayrıca biraz tuhaf biri kendisi, bazen küs takılmak istiyor kendisi gelmeyebiliyor.

  • megalomaniac  (14.08.19 10:55:12) 
doğru sen de haklısın. hata hatayı doğurmuş. feministler bunu da açıklasın


  • dafuq  (14.08.19 10:59:54) 
Bizde soyle oluyor, birkac gun onceden arayip falanca gun musait iseniz ziyarete gelecegiz diyoruz. Musaitiz ya da o gun degil ama falanca gun musaitiz deniyor, ziyaret gerceklesiyor. Gerci artik akraba ziyaretleri yapmiyoruz ama eskiden ziyaret yaptigimiz zamanlar oyle idi. Kime denk gelirse soyluyoduk.


  • stavro  (14.08.19 11:17:02 ~ 11:18:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.