[]

antarktika bilim üssü hakkında sorular.

1- kampta 8 kişi varmış ama hangi üniversitelerde görevli kişiler ve bölümleri neler öğrenemedim bilgi var mı bu konuda?

2- tam olarak ana gidiş sebebi neydi? dna toplamak, meteor aramak olarak geçiyor haber sitelerinde. başka ne araştırmalar yapılıyor.

3- proje süresi ne kadar,dönüşü tarihi belli mi?

4- döndükten sonra araştırmalara devam mı edilecek yoksa hazırlanan rapor falan sunulacak mı? istanbul'da sonuçlar üzerine bir kongre düzenlenecek mi acaba?

 
antarktika'da sürekli araştırma yapılıyor zaten. yani 3 gün bakalım dönelim gibi bir şey yok. bildiğim kadarıyla birden fazla kamp var.


  • lancelot du lac  (13.08.19 18:03:19) 
Orada su an bulunan 8 kisi hakkinda fikrim yok ama Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Sempozyumunda (eebst.org) bu yil konuyla ilgili bir panel yapildi. O panelde usteki arastirmalara katilan arastirmacilar sunum yapti. Temel olarak isin biyolojik kisminda ekoloji, cevresel DNA vb calismalar yapiliyor. Ancak ana sebep oraya calismalarin surekli devam edebilecegi bir us kurabilmek. Cesitli ulkelerin orada bilim usleri bulunuyor, artik Turkiye'nin de ussu var. Sadece biyolojik arastirmalar icin degil, diger bilim dallarindan arastirmacilarin da kullanacagi bir us kurmak amaclaniyor. Panelden benim anladigim, su an icin kalici bir us olusturma cabalari suruyor ama tam olarak tamamlanmis degil.

Proje suresi diye bir sey yok. O us orada kalici olacak. Sonrasinda Turkiye'de bilim insanlarinin projeleri oldukca gidip orayi kullanacaklar. Su an orada bulunanlar varsa onlarin da muhtemelen projeleri vardir. Onlarinki bitse bile yine projeler gelecek. Daha gecenlerde TUBITAK kutup arastirmalari icin cagriya cikti.

Ortak bir kongre duzenlenir mi bilemem tabii ama arastirmacilar kendi calismalarinin sonuclarini akademik makale olarak yayinlarlar. Kendi alanlarindaki kongrelerde de sunarlar genelde.

Biraz daginik yazdim ama direkt projelerde calisan biri varsa daha derli toplu anlatir umarim.
  • evrim halkasi  (13.08.19 18:13:55) 
tübitak'ın bu konuda bir proje çağrısı varmış. şuradan inceleyebilirsiniz:
www.tubitak.gov.tr

şurada da program hakkında ayrıntılı bilgiler mevcut:
www.tubitak.gov.tr
  • panamera  (13.08.19 19:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.