[]

Antep vs. Urfa vs. Mardin

Cumartesi gidip pazartesi dönme üzerine planımız var, o yüzden üçünü de gezemeyiz. Hatta iki tanesi de zor olucak, o yüzden bitane seçmek lazım.

Lezzet odaklı bir gezi olucak, sizce üçünden hangisi daha tatmin eder? İkimiz de tatlıseveriz o yüzden Antep bi adım önde ama diğerlerine çok hakim değilim, ıskalamak istemiyorum.

Siz olsanız hangisine giderdiniz?

 
Düzeltiyorum
Kebap ağırlıklıysa
Urfa>antep>mardin
Tatlı diyorsanız
Antep>mardin>urfa
  • bisorumolacaktı  (12.08.19 19:54:29 ~ 19:56:16) 
Gezi acisindan Mardin en guzeli.

Yemek acisindan Antep, bir de rahat bir gezi olsun istiyorsaniz daha derli toplu bir sehir.

Antep diyorum.
  • hot potato  (12.08.19 20:00:22) 
tatlıcıysanız kesinlikle antep <3 <3 beni de götürsenize.
küsget sanayi'de kadayıfçı ali usta var, araba varsa ona mutlaka gidip bütün tatlı çeşitlerinden yiyin. hatta kahvaltıya gidin katmer yiyin.

  • pati  (12.08.19 21:27:51) 
Kesinlikle Gaziantep


  • asteriks  (12.08.19 22:04:23) 
antep kadar olmasa da benzer lezzetler urfada da var. urfa kalesi, balıklıgöl , halfeti , meraklıysanız harran evleri ve göbeklitepe. nefis olur...


  • alicandan  (12.08.19 22:55:13) 
mardin


  • meldaras  (12.08.19 23:20:13) 
urfa ve antep'te gezi olarak pek bişey yok.

antep'i çok övdüler, müze dâhil gezilecek doğru düzgün hiçbir şey bulamadım ben antep'te. yer gök gecekondu, istanbul'un 30 yıl önceki hâli gibi bir şehir. çingene kızı mozaiğini de google'layabilirsin, gerçeğini görünce de farklı bir deneyim sunmuyor zaten.

urfa'da balıklıgöl ve göbeklitepe var. hadi bi nebze de halfeti. "gördüm evet." demek için gidilir, o kadar.

mardin'e ise aşık oldum diyebilirim. tarihi mardin'i sokak sokak gezsen sıkılmazsın, öyle bir şehir. kesinlikle bolca vakit geçirmelik.

yemek konusunda da: antep > urfa > mardin diyorum.
  • avianthem  (13.08.19 00:21:54 ~ 00:22:21) 
3'ünü de gördüm. Açık ara mardin.


  • noluyo yaa  (13.08.19 00:43:17) 
Antep ağzına kadar suriyeli dolu. Şam'a gidin daha iyi Antep yerine.


  • Avoiding The Puddle  (13.08.19 00:55:33) 
Konu yemek ise Antep ama gezmek istiyorsanız da Mardin.
Ek olarak Antep'e gelirseniz mesaj at Bi kaç tavsiyede bulunayım.

  • valarmurgulis  (13.08.19 17:48:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.