[]

Arabanın motoru yeni yapılmıştır!!

Yazar burda ne demek istemiştir. Sahibinden de bi sürü böyle ilan var.
Arabanın motoru 0lanmissa kötü müdür bu her zaman için?



 
Kaporta toplanmissa, kaza veya hasarin boyutunu bilemezsin. Yalnizca parca mi degismis ya da ana iskelet, sase direkleri, sutunlari da zarar gormus mu bilemezsin

Ama motor oyle degildir. Mekanik parca ariza yapabilir ve bunun ne zaman olacaginin garantisi yoktur. Dolayisiyla en yakin zamanda elden gecirilmis bir motor bu anlamda daha az risk barindirir.
  • belki lazim olur  (12.08.19 19:24:06) 
Motoru indirip elden geçirmek çok arzu edilen bir şey değildir ve ustası tarafından yapılmalıdır. Çünkü motor temizlenirken aşındırılıyor.

Bir tanıdığın anlattığına göre serviste motor bakımı yapıldıktan sonra sahibi arabayı teslim alıyor. 100-200 gittikten sonra motor tekrar bir arıza veriyor. Meğerse servis motora yağ koymamış. Servisteki elemanlar da sen koymadın mı vs diyerek sorumluluğu birbirlerine atmışlar. Sonuçta sıfır motorla değiştirmişler aracın motorunu.

Motor işleri hassastır. Motor arabanın kalbidir. Gereksiz yere sök tak yapılmamalıdır.
  • idexo  (12.08.19 19:32:54) 
motor artık yorulduğu için veya bi hasar gördüğü için revizyon yapılmış diyo.

motor revizyonunda yapılanlar da malum. gugıldan bakılabilir. araba eskiyse eğer, motor revizyonu iyi bi şey. yeniyse hasar gördüğü anlamına gelir

edit: www.youtube.com
  • Delay Fuze  (12.08.19 19:40:23 ~ 19:41:21) 
rektefiye edilmiştir demek istiyor da olabilir. özellikle yüz iki yüz bin kilometreleri deviren eski tip atmosferik motorlarda bu tarz bir işlem yapılabiliyor. yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi aşınma olabiliyor bir miktar.


  • rosencruz  (12.08.19 20:24:49) 
Motor omru bitmiş, rektefeye girmis demek.

Motor henüz yeni sifirlanmissa ben pek sicak bakmam sahsen. Cunku satmak icin yapilmis motor. Motor sifirlanirken satmak amaciyla mi sifirlandi binmek amaciyla mi, bu farkeder.
Motorcular arac sahibine duruma gore teklif sunuyorlar, sunlarin sunlarin degismesi lazim, hepsi birlikte 15bine sifirlarim motoru ya da soyle bir sey yaparım, 7-8bine malolur ama garanti vermem. Araci satacak adam ikinci secenegi seciyor mesela.
  • stavro  (12.08.19 20:53:36) 
Ben faturasız işlem görmüş ise satın almam, eniştem daha yeni motor yaptırdı peugeot, faturası ile birlikte değişen parçalari içeren kagit aldı, usulü böyledir, genelde bizim İnsanımiz butik motora Segman atıyor 500 1000 km sonra motor patlıyor. Önerim faturasini sorun var ise alınabilir yok ise çakallık dönüyordur.


  • m orak  (12.08.19 21:11:29) 
@stavo thanks


  • gameofannen  (13.08.19 01:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.