[]

ford focus mk2 nasil bilirdiniz?

mk3 turbo dizel mondeo fazla sorun cikarmaya basladi: enjektorler birkac ayda bir bozuluyordu simdi sanzimanin pekmezi akmaya basladi. daha sorunsuz araba bakiyorum da bu focuslar nasil?

soyle 2009 civari dizelleri nispeten ucuz ama dizelin yakit tasarrufundan cok daha fazlasini servislere enjektorler yuzunden verdim yine sorun ciksin istemiyorum :)


 
servisten uzak kalmak istiyorsanız auris ve corolla'nın dizel versiyonlarına bakabilirsiniz. Aynı araçlar lpg ile de çok yaygın kullanılıyor. Hem focus'tan daha yeni model bir arabaya binmiş olursunuz.


  • hvala  (12.08.19 16:59:24) 
8 yıldır benzinli mk2.5 kullanıyorum. Bir kez aks başı garantiden değişti, kronik sorun olduğunu söylediler. İki kez yakıt pompası değiştirdim, yine sorunlu bir parçaymış, çabuk bozuluyormuş. Yakın zamanda alternatörün ömrünün dolduğunu öğrendim, onu değiştirdim. Bir kez de motora su teması sonucu gaz kelebeği potansiyometresi değişti, benim hatamdı ama garanti karşıladı. Akü, yağ bakımı, lastik değişimi gibi her araçta çıkan masraflar dışında 8 yılda çıkardığı masraf toplamı 2000tl civarıdır. Bu sebeple bence sorunsuz bir araç denilebilir.

Yol tutuşu ve güvenlik açısından sınıfının ve zamanının en iyisiydi. Tek şikayetçi oldugum konu ses yalıtımı, kötü asfaltta yol sesi rahatsız edebiliyor.

Tüm bunları düşününce benzinlisini iyi biliriz diyorum. :)
  • md11  (12.08.19 17:13:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.