[]

Dine sempati duymak ve benzeri

Yargılamadan cevaplayalım.

Yaklaşık dört yıl önce ailemin ağır baskıcı ortamından zorla, binbir sancılı süreçle özgür bir hayata adım attım radikal kararlar alarak. Bu hayatta büyük oranda dinin yeri yoktu çünkü soğumuştum, artık kendimi oraya ait hissetmiyordum. Önceden ne kadar saf, ne kadar gözü kör, aklı uyutulmuş olduğumu fark etmiştim ve o halden kurtulduğum için şükürler etmiştim.

Son zamanlarda yakınımdaki birkaç kişinin beyin yıkamasına maruz kalıyorum ve bundan kaçamıyorum, psikolojik olarak da baskı yapıyorlar ve bunları bildiğim ve beni etkilemeyeceğini düşündüğüm halde etkilendiğimi düşünüyorum. Son zamanlarda o eski pembe dini düşüncelere geri döndüm, sanki olumsuz taraflarını görüp soğumamış ve baskısını hiç yaşamamış gibi.

Nasıl kurtulabilirim bundan? Sanki tekrar sempati duyuyor gibi hissediyorum, saf çocuklar gibi "ama aslında öyle değil" demek istiyorum haklı itirazlara. Korkuyorum eski halime dönmekten. Bu insanlardan kaçamam, aynı ortamda olmak zorundayım ve ister istemez dediklerini duyuyorum.

Ne yapmalıyım? Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum çünkü kafam çok karışık, umarım anlatabilmişimdir. Dini kaynak önerisi, dini tavsiyeler vs. verecekler yazmasın lütfen.

 
Kendinizi nasil huzur hissediyorsaniz oyle yasayin. İcinizden o an ne geliyorsa oyle. O an dinlerin sepmatik gelmesi size daha cok izin veriyorsa bırakın gelsin. Siz nasil huzurlu olacaksaniz öyle olsun. Yanildiginizi dusundugunuz anda degistirirsiniz herseyi.


  • alfist  (12.08.19 04:09:03) 
Caner taslaman videoları izle


  • luluki  (12.08.19 06:06:57) 
Sen dine donsen de onlar gibi baskici olmazsin. Seni mutlu eden seyi sec.


  • dont eat me  (12.08.19 07:00:27) 
Kadın mısınız? Kadınlar bu tip şeylerden etkilenebiliyorlar, sadece dinsel konularda değil.


  • enis buyutucu  (12.08.19 07:27:17) 
Reçeten kitap okumak, cehaletten kurtulmak:

Sabah akşam birer doz tok karnına: Ahlakın soykütüğü üzerine.

Haftada bir haftasonları: iyinin ve kötünün ötesinde

Boş zamanlarında: az seçilen yol

Bunları bitirince kaybetme dönem dönem tekrar okursan zamanla daha iyi anlayacağını sanıyorum.

Belli bir bilinç düzeyinin üzerine çıkarsan yine inançlı olmayı seçebilirsin ama bu sefer kendi isteğinle. Bunda da yanlış bir şey yok. Zira gerçek demokrasi de böyle bir şey.
  • idexo  (12.08.19 09:27:31) 
İnanç böyle bir şey değil. Birilerinin telkinleri, oluşturmaya çalıştıkları algıları ve dayatmalarıyla yaşatmaya devam edebilecekleri bir şey değil.

Sen dinden değil; cehaletten, taşra ahlâkından, taşra muhafazakârlığından, ahlakçı zihniyetten kurtulmak istiyorsun aslında. Bu sosyolojik bir sonuç. Tanrısal hakikat bunlardan bağımsızdır. Bunları iyi ve doğru bir şekilde ayrıştırırsan daha sağlıklı bir bakış geliştirebilirsin.

Yazdıklarını okuyunca aklıma Hz. İsa’nın son sözleri geldi:

“Tanrım beni neden terk ettin?”
  • levent bilgen  (12.08.19 14:52:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.