[]

Dudakta uçuk meselesi

Bulaşıcı olduğu belirtiliyor.
Bazı insanlarsa, neredeyse herkeste var nasıl olsa ucukluyken birini öpmek pek sakıncalı değil diyor.
Nedir bunun doğrusu.


 
herkeste var olduğu varsayımı üzerine tehlikeli değil diyorlar. hpv virüsünün birsürü çeşidi var. bağışıklık sistemi zayıfladıkça uçuklar fırlıyor.

karşındaki insanda sendeki çeşidinden olmayabilir. yine bulaştırabilirsin.

bu arada yeni bi haber, normalde kız çocukları için önerilen hpv aşısını artık erkeklere de öneriyorlar. bazı tiplerine karşı koruma sağlıyor. erkeklerde riski olmasa da kadınlarda kansere kadar gidebiliyor. ama erkekte bu virüs bastırılırsa taşıyıcı olma riski azaltılmış oluyor. doktora bi danışıp aşıyı sorabilrisiniz. hala belki o aşının koruduğu tiplerden bir ikisi bulaşmamışsa koruma kazanırsınız.
  • sttc  (11.08.19 23:23:24) 
O ikinci belirttigin bazi insanlarla munasebeti kesmek caizdir. Dogrusu da bu.


  • dunal  (11.08.19 23:36:45) 
Bazı arkadaşlar hpv demiş ama uçuk hastalığı herpes yani hsv olarak geçer. İki cinsi vardır tip 1 ve tip 2. Birisi dudakta çıkan uçuk, diğeri ise genital bölgede çıkan uçuk. Bulaşıcı bir hastalık, genital bölgede olanı korunmasız cinsel ilişki ile geçebiliyor. Eğer herpes yani hsv olduğunuzu düşünüyorsanız gerekli testleri hsv testi olarak yaptırabilirsiniz.


  • deepest  (12.08.19 01:29:38) 
Dudakta çıkan uçuk herpes simplex virus tip 1 dir efendim, hpv yle alakası yok. Bulaşıcıdır evet temas etmeyin başkalarına. Asiklovir tarzı bir krem alacaksınız süreceksiniz geçecek, sürmeseniz de geçer muhtemelen kendiliğinden. güneşe uzun süre maruziyette ve bağışıklığınız düştüğünüzde çıkar genelde. Kulağınızda çıkarsa hemen KBB’ye gidin ama, o sıkıntı çıkarabiliyor.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (12.08.19 04:18:20) 
ek olarak; temasla gectiginden korunmali cinsel iliskiyle de gecebilir hsv-2.

ucukluyken birini opmek sakincali. bu virus ilk bulastigindaki semptomlari biraz agir oluyor. kimin nasil bir bagisikligi var, hangi diger hastaliklarla mucadele ediyor bilemezsiniz. herkes bir kere grip oluyor diye insanlarin suratina oksurmuyorsak ucukluyken birini opmek de sakincalidir.
  • tanaka  (12.08.19 05:51:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.