[]

İngilizce - B1 seviyesinde kelime öğrenmek için en iyi yol nedir?

Merhabalar. B1 seviyesindeyim, gramer olarak pek eksiğim yok fakat kelime / fiil olarak kendimi çok eksik hissediyorum.

Bu sebeple play store'da uygulama aradım fakat aradığım gibi uygulama bulamadım.
Aradığıma en yakın "WordBit" uygulamasıydı. Gerçekten çok güzel fakat 2 önemli eksiği vardı benim için, yedekleme/cloud ve kilit ekranını sürekli olarak kapatamamak. Bu sebeplerden dolayı soğudum ve yeni bir uygulama arayışına girdim.

Sorum şu: kelime / fiil haznemi genişletmek için hangi önerebileceğiniz bir uygulama var mı? Belki dizi izlemek, sözlük okumak daha faydalı olabilir ama sistematik çalışmak istiyorum. Mesela 6000 kelime varsa yüzde kaç ilerlemişim görmek istiyorum. Dizi izlerken sınırı bilmediğim için sonsuza kadar sürecek gibi geliyor.


Android uygulama dışında öneriniz varsa da olur, ama önceliğim mobil.

Teşekkür ederim.

 
İspanyolca için mi?


  • rubisko  (11.08.19 18:45:51) 
ingilizce, belirtmeyi unutmuşum teşekkürler


  • piyon  (11.08.19 18:54:39) 
Bilmiyorum ilgili ceker mi ama b1-b2-c1 vs kelime kartlari var. Duzenli tekrar edersen bu sekilde kalici olabilir.


  • chezsoi  (11.08.19 19:55:30) 
@chezsoi : kelime kartlarına şimdi baktım, malesef çok az kelime var. fakat sık kullanılanları derledikleri için belki alabilirim, teşekkür ederim.


  • piyon  (11.08.19 20:25:28) 
(bkz: WordBit)


  • silver apple  (11.08.19 23:36:27) 
Bence kelime cümle içinde öğrenilince akılda kalıyor. Sistematik olması için uygulama istiyorsunuz ama insan bir yerden sonra telde uygulama olduğunu unutuyor. Tavsiye edeceğim şeyse reddit ve quorayı takip etmek. Farkında olmadan öğreniyorsunuz. Bir de google translatei yüklerseniz daha hızlı kelimenin anlamına bakarsınız. Tabii aynen çevirtmeyin. Bir de yeni öğrendiğim bir site var.Dinleme üzerine bir site ama kelime dağarcığınızı geliştireceğine inanıyorum.(git:lingorank.com )
Kolay gelsin.

  • tulumba  (12.08.19 01:10:51) 
boyle nokta atisi uygulamanin falan basarisiz olacagini dusunuyorum cunku dil b1 b2 tarzi bilgisayar oyunu gibi birbirinden ayrik levellardan ibaret degil. akiskan. dolayisiyla anlam ezberlemek sonuc vermez zira bir kelimenin 100 tane kullanimi olabilir, bir tanesini bilmek digerleriyle karsilastiginda saskinliga yol acar vs. vs.

amac dili tam ogrenmek olmali.
  • hot potato  (12.08.19 19:36:11) 
@hot potato zaten dilteki tüm kelimeleri öğrenmek için uygulama arıyorum. Mesela dizi izlesem orda limit belli değil ama uygulamalarda tüm kelimeler olabiliyor. Mesela WordBit'te 6000 kelime mi ne vardı. O tarz bi uygulama aradım ama sanırım alternatifi yok.

Sizin öneriniz nedir peki dili tam öğrenmek konusunda?
  • piyon  (13.08.19 12:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.