[]

Ailevi bir derdim var

Annem 51, kız kardeşim (öğrenci) 20, erkek kardeşim (memur) 26 yaşında. Babam 9 sene önce rahmetli oldu. Ben 31 yaşındayım, evliyim ve 4 yaşında bir oğlum var.

Bundan yaklaşık 2 yıl önce ev almaya karar verdim. Annem ve kardeşlerim de kirada oturdukları için duygusal ve hızlı alınmış bir kararla dubleks bir ev alıp onlarla yaşamayı düşündüm. Bu fikrimi gerçekleştirdim.

Biz alt katta asıl evdeyiz eşim ve çocuğumla (3+1) annem ve kardeşlerim yukarıda (1+1). İçeriden merdiven olduğu gibi dışarıda ayrı daire kapısı da var üst katın.

Ben başlarda dediğim gibi, çok duygusal davrandım. Neden elaleme kira verelim kocsman ev dedim. Yarın öbür gün kardeşlerim evlenecek gidecek annem kendini rahat hissetsin dedim. Kendisi son derece fedakar ve uyumlu bir insandır. Sağ olsun eşim de öyle.

Beraber yiyip içiyoruz, belli bir saatten sonra yukarıdan aşağıya inmiyorlar ama buzdolabı aşağıda olduğu zaman bazen inebiliyorlar veya müsait misin diye soruyorlar. Herhangi bir zamanda erkek ya da kız kardeşim aşağı inip bir şey sorabiliyor veya bir şey alabiliyor vesaire.

İlk 1 sene olayın sıcaklığıyla rahatsızlık hissetmedim fakat özellikle son 1 ay psikolojim bozuldu. Aynı evde 2 aile yaşamak (annen ve kardeşlerin olsa bile) çok zormuş be. Diyeceksin ki ne yapıyorlar? Bir şey yapmalarına gerek yok ki evde sürekli misafir varmış hissi oluşmaya başladı, hani rahatsız olursun artık kalksın diye beklersin ya misafirler, öyle. Aniden pat diye odaya biri giriyor düşünsene. Belki saçma bir hareket yapmak istiyorum, belki külotla oturmak istiyorum evimde? Bu düşünceler beni çildırtıyor.

Terasım var ama kullanamıyorum. Kullanmam için bir engel yok ama terasta çamaşır serilmiş veya en azından üst katta birileri yaşıyor. Çıksam yanıma geliyorlar. Gelme mi diyeyim?

Annem, sen mutsuzsan ne anlamı var öyle bir sey olursa söylersin kiralık bir eve çıkarız demişti yakın zamanda ama çevresine karşı örnek gösterdiği evladı olduğum için çıkın desem çok üzülecek biliyorum. Ona "baska bir eve çıkmayı düşünmüyor musunuz?" Diye soran bir akrabaya tepki gösterip kızmıştı. Elalem ne der diye kendini yer eminim.

Erkek kardeşim 2020 yazında evlenecek. Ben de o yaz 2 seneliğine yurt dışına gidicem iş için. Eşim ve çocuğumu da götürücem. Ev 2 sene boş kalacak. Döndüğümde sadece kız kardeşim ve annem kalmış olacak o zaman da çıkın denmez.

Ama aile yalnızlığı istiyorum.
Sabah uyanınca kalabalık görmek istemiyorum.
Sürekli onların planlarına dolaylı da olsa dahil olmak istemiyorum.

Misafirim gelince kimseye hesap vermek istemiyorum.

Dışarı çıkacağım zaman biz çıkıyoruz demek istemiyorum.

Benim evim lan burası ve benim bir ailem var. Yalnız olmak istiyorum.

Ne yapayım? Siz olsanız ne yapardınız? Derdimi anlayan, haklısın diyen var mı?

 
Bir de bu gerginlik yüzünden aileme soğuk davranmaya başladım. Ayrı evde olsalar birbirimize gelip gidicez aramız daha sıcak olucak belki de. Onları ağırlamak, yedirip içirmek benim için bir zevk olacak. Çünkü günün sonunda kapımı kapatıp eşim ve çocuğumla yalnız kalabilicem. Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...


  • işimdeyim gücümdeyim  (11.08.19 18:09:42) 
Keşke dubleks almak yerine altlı üstlü iki daire alsaydınız. İstediğiniz zaman iletişimi bir süre de olsa kesebileceğiniz.

Ben sizin yerinizde olsam mevcut evi satar üstüne para koyar yeni ev alırım iki adet. “Anne bunun konumu daha iyi”, “bu ev size biraz küçük kaldı böyle daha rahat edersiniz sizi 1+1 e sıkıştırdım” gibi bir bahane uydurabilirsiniz.
  • filipis  (11.08.19 18:17:12) 
kötü bir durum gerçekten. buradan birileri kırılmadan, üzülmeden bir çıkış yolu yok maalesef. ya siz üzüleceksiniz ya onlar, bu da zamanında alınmış yanlış bir kararın bedeli olarak haneye yazılacak.


  • night train  (11.08.19 18:19:49) 
Kesinlikle haklısın. Anladığım kadarıyla ailedeki baba sorumluluğunu da bir şekilde yüklenmişsin, bu çok güzel bir davranış. Ama ayıp olur diye düşünme. Burda anlattığın gibi annene de anlat. Sana hak vereceklerini düşünüyorum. 2020de yurtdışına gideceksen belki bir yıl daha idare edersin ama döndükten sonra kesinlikle evleri ayırın. Yaşayacağın 1 hayat var. Onu da mutlu olacağın şekilde yaşa.


  • humat  (11.08.19 18:22:33) 
valla hocam haklisindan ziyade, bunu nasil dusunemedin de boyle bir yanlisa dustun demek istiyorum ben daha cok. bundan daha yeni rahatsiz olmaya baslaman buyuk basari bence ve hatta esin ne dusunuyor bu konuda, o da eminim cok rahatsizdir. neden rahatsiz hissediyorum diye kendini kotu hissetme yani, cok cok normal.

ideal olan, filipis'in dedigi gibi iki daire almak ama bir diger cozum, seneye yaza kadar dayanip yurtdisina gidip dondukten sonra direk evi satip iki ev almak olabilir. hem gorece annenin kalbi daha az kirilmis olur, ki bence mantiken anlayis gostermesi lazim zira senin mutlulugun daha onemli 'elalem ne der' kaygisindan, hem de bahane olmus olur bir sekilde, bu arada fikre alisirlar vs..
ikinci olarak, su anda satip iki ev alabilirsin, ya da bence daha mantikli olan bir ev onlara alip sen kiraya cik, zira yurtdisina da gideceksen iki sene o ev bos durmasindan ziyade evi kapatip git, konu komsuya belki yurtdisinda paraya ihtiyaci olacagi icin satildi gibi bir bahane sunulabilir, annen mutlu olsun diye, sen de gidip donelim yurtdisina bakalim ne olacak, belki bir cocuk daha olur vs. gibi degisik bahanelerle bir sene kirada yasayip, donunce bakacagim dersin. donunce de kafana gore takilirsin, belki hakkaten bir cocuk daha olur, belki mahalle degistirmek istersiniz, belki daha buyuk/kucuk ev istersiniz vs.
  • kassiopeia  (11.08.19 18:25:05 ~ 18:26:21) 
zor bir durumda kalmışsınız. 1 sene idare etmeniz her şeyi çözmüyor. seneye siz ve kardeşiniz yoksunuz. anneniz ve kız kardeşiniz koca evde tek başlarına kalacaklar, 2 sene sonra geleceksiniz, yeniden düzen kurma muhabbeti. maddi durumunuz el verirse bu evi satıp, aynı mahalleden iki küçük ev alabilirsiniz. şimdiden çözmüş olursunuz. ya da onlara küçük bir ev alırsınız, siz kiraya geçer, artan parayı bankaya koyarsınız.


  • kendi helvasını kavuran zombi  (11.08.19 18:29:22) 
Bu kadar sabretmişsin, yurt dışına çıkana kadar bekle. Ülkeden ayrılırken evi satıp annenlere küçük bir ev al. Elaleme ev bize büyük geldi der. Yurtdışından dönünce de kendi ailene ayrı ev bak. Elaleme, eskisi gibi güzel bir ev düşüremedik, bu eve de çok alıştık der. Sıkıntı kalmaz.


  • diyanet takvimi  (11.08.19 18:36:19) 
filipis +1


  • ergenpezeveng  (11.08.19 18:40:11) 
Eve çok cazip bir.talep olduğunu satacagunizi söyleyin. Ve evi satıp tasinin


  • rubisko  (11.08.19 18:44:41) 
Abicim evlenmişsin, çocuk sahibi olmuşsun.

Mesela bu dediğini, 20'li yaşların ortasında ve bekarken söylemiş olsaydın; hak verirdim. Evde parti verirsin, bekar hayatı yaşarsın, ne diye aileni hemen taşıdın derdim.

Ama her ne kadar şimdi şikayet ediyor olsan da, ailenle eşin ve sen anlaşabiliyorsanız, evin bu kalabalığını sonraları çok özlersin. Zaten 1 sene sonra gidiyorum diyorsun. Sonra kim öle kim kala...

Döndükten sonra dubleksi satarsın, 2 ayrı ev alırsın en kötü. Sen dönene kadar da hem ekonomi düzelir falan. Şimdi ben hiç hesap plan falan yapma...
  • malheiros  (11.08.19 19:27:30) 
Filipis+37272718

Aileni seviyorsun, kişisel alanini da seviyorsun. Düşünceli de bir insansın. Kalp kırmak yakışmaz su noktadan sonra sana. Filipis'in dediği gibi, alt ust kapilar ayrı bir daire, hem gönül kırmaz hem derde ilaç olur.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (11.08.19 19:57:55) 
ailene yalan söyleme. bize soyledigin gibi samimi sekilde derdini anlatip cozumle git. böylelikle maddi ve manevi yukumluluk semde kalmaz


  • mayeskuel  (11.08.19 20:04:01) 
kimse de üst kata mutfak yaptırın dememiş :D


  • theseachange  (11.08.19 22:00:04) 
Terasın bir kısmını mutfak yapın. Yurtdışına gidip geldikten sonra yapmanız daha iyi olur. Siz yurtdışındayken eşyaları nereye koyacağınızı ya da tatillerde gelince nerede konaklayacağınızı düşünmek zorunda kalmazsınız.
Diğer bir fikir olarak; 2 ev alırsınız ve kendi oturacağınız evi yurtdışındayken kiraya verirsiniz. Böylece komşulara ev boş kalsın istemedik dersiniz.

  • boyalı kuş  (11.08.19 22:12:43) 
@scheherazade

Söylediklerinin tamamında haklısın. Yurt dışında iyi para kazanacağım o yüzden sıkışığım satacağım diyemem. O seçeneği kullanmam mümkün değil.
  • işimdeyim gücümdeyim  (11.08.19 23:32:45) 
Oncelikle iyi bir insansiniz, belliki esiniz de oyle. Babalari kucuk yasta kaybetmisler, babalik size dusmus biraz. Bence madem ydisina gideceksinjz, biraz daha katlanin ses cikarmayin. Ama emin olun ydisina da gidince ne guzel her an beraberdik diyeceksiniz ( 1 yildir ydisinda yasiyorum )

Yaptiginiz cok guzel bir hareket sadece
  • oscar  (12.08.19 19:39:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.