[]

Avukatlık Ama Nerede Avukatlık

Geçtiğimiz haftalarda -biraz da öylesine girdiğim- hakimlik savcılık sınav sonuçları açıklandı. Yazılıda sağlam not almıştık ama mülakatta elediler tabii ki :)

Böylelikle artık tamamen yapmak istediğim meslek olan avukatlığa yönelme vakti geldi.
Ama hangi şehirde??

Şimdi ihtimalleri sayacak olursak

A) Samsun

Avantajı: ev var, araba var, yemek var, aile ve sülale ortamı var. Çevre var. Bir şekilde yolumuzu bulup güzel kazanç elde edebiliriz.

Dezavantajı: Kendini geliştirme imkanı sınırlı. Mesleğe burada başlarsak buraya hapsolabiliriz.. Hayat boyu sürdürülecek bir meslek olduğunu düşünürsek hayatımın tamamını aynı şehirde geçirmiş olacak olmak fikri bile ürkütücü.


B) Aydın/Kuşadası tarafları

Avantajı: çevre çok az, ama yine de sıfır değil.
Tam olarak emeklilik hayatımı yaşamak isteyeceğim bir şehir.
Bunu yapmak için neden emeklilik beklenmeli ki..

Dezavantajı: burada sıfırdan bir hayat kurulacak. Çevre azlığı sebebiyle maddiyat sıkıntısı olabilir.
Kendini geliştirme imkanları yine kısıtlı.


C) İstanbul

Avantajı: istanbul her zaman bu mesleği sürdürmek istediğim şehir olmuştu, hasbelkader üniversitede ankaraya geldik. istanbulda arayan mevlasını da belasını da buluyor. Burada Açılma ihtimali olan çok fazla kapı ve fırsat var. Türkiye’de mesleki ve sosyal açıdan gelişim sağlanabilecek en iyi şehir. Eğer burada dikiş tutturamazsam döneceğim yerim var: samsun.

Dezavantajı: dünyanın en kalabalık barolarından birine ev sahipliği yapıyor.
Hayat pahalı. Daha önce burada hiç yaşamadım. Sıfırdan bir hayat kurmam gerekecek.
Aileden biraz yardım alırız almasına da nereye kadar.


Genel hatlarıyla böyle bir durum söz konusu. Sizin de ne düşündünüzü merak ediyorum. Tavsiyelerinizi esirgemeyin.

 
kuşadalıyım burda ekmek yedirmezler çevreniz sağlam değilse.

C > A > B
  • a darkness coming  (11.08.19 13:43:09) 
yabanci diliniz nasil? nasil bir avukatlik sureci bekliyor sizi onun icin soruyorum. yani istanbul'da icra, bosanma vs. ne gelirse tarzi bir avukatlik mi yapacaksiniz, daha 'sofistike' diyelim bir alana mi yonelmeyi planliyorsunuz, sirkete mi girmeyi planliyorsunuz?

ayrica, eger bir noktada memlekete ya da kucuk sehre donecekseniz, istanbul'da vakit kaybetmenin bir anlami yok. eger istanbul'da da buro acip icra, cek senet ne gelirse diye bakinacaksaniz yine bence istanbul'da vakit kaybetmenin bir anlami yok, orada harcayacaginiz enerji ile kucuk bir ilde daha guzel tutunabilirsiniz. evet istanbul'da imkan daha fazla ama sizin de dediginiz gibi ayni pastayi yemeye calisan cok kisi var. avukatligin da kendi icinde cok cesidi var diyelim, buna gore tercih yapmaniz daha mantikli.
  • songforsomeone  (11.08.19 15:13:07) 
Meslekten hariç olarak ankarada yaşamış birisinin İstanbul da zorlanacağını pek sanmıyorum. Üç aşağı beş yukarı aynı şeyler. Ama maddi getiri olarak istanbuldan yana kullanıyorum oyumu. Hep istediğim yer diyorsun bunu gençken şimdi denemezsen bir daha ne zaman deneyeceksin? Sonuna kadar zorlarsın baktın işler sarpa sarıyor o zman dönersin geri samsuna ama en azından denedim uğraştım dersin.


  • hayatbirfilm_basroldesensin  (11.08.19 15:21:19) 
ben de ankara'da okudum,4-5 ay önce hemen hemen sizin gibi bir süreçten geçerek ailemin olduğu şehri bir kenara koyup yaşamak istediğim ve çevremin az olduğu şehre geldim. antalya'dayım ve hayatımın tümünü burada yaşamak için her şeyden vazgeçebilirim. bence kalbinizin sesini dinleyin, para bi şekilde kazanılıyor.


  • sacrilegious  (11.08.19 19:30:19) 
Ne seçerseniz seçin songforsomeone ‘ın dediklerini göz önünde bulundurun. Dediği gibi avukatlığı pek çok farklı yapış biçimi var. Bunu göz önüne alarak kariyerinizi biçimlendirmeniz gerekiyor. Eğer icra, boşanma tarzı yabancı dilinizi hiç kullanmanıza gerek olmayan türden işler alarak serbest avukatlık yapacaksanız Samsun’da avukatlık yapmanız İstanbul’da yapmanızdan sizin için daha iyidir.


  • microfiction  (11.08.19 21:07:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.