[]

rosacea hakkında

Rosacea hastalığı olanlar özellikle neyi yemekten kaçınıyorsunuz? Mesela domates bana iyi gelmiyor asitli şeyler mi etkiliyor acaba ?

Günlük temizleyici olarak marka öneriniz var mı ?

Kadın arkadaşlar makyaj yapıyor musunuz? Makyajın olumsuz etkilediğini düşünüyor musunuz?

Bu hastalıktan tamamen kurtulmak mümkün mü ?

 
kurtuldugunu soyleyen var, ama doktorlar bana kronik oldugunu soyledi. her kis yogun olarak yasiyorum. yazin da cay kahve icersem yasiyorum. size domatesin iyi gelmedigini fark ettiyseniz hic maruz kalmayin bos yere.

bunun disinda klima ya da vantilator suratima hava uflerse, gunese korunmadan cikarsam, tuzlu, baharatli yiyeceklerde yasiyorum. gunes koruyucu olarak roza icin ayri bi krem onerdi bana doktor. yuzde yanma oldugunda yatistirici etkisi var. www.happy.com.tr

ayrica peeling yasak. yuz maskesi de ciltten tabaka halinde soyulan bi urun olmamali, o da tetiklemisti. ne iceren urunlerden kacinmak lazim su hesapta anlatiyor: www.instagram.com urunlerin iceriklerini de burdan aratiyorum www.skincarisma.com makyaj yapmadigimdan onun etkilerini hic bilmiyorum.
  • pide  (11.08.19 09:24:53) 
Bana şunlar hiç iyi gelmiyor: Başta domates tabii ki, sonrasında şeker, süt + süt ürünleri, işlenmiş et ürünleri, beyaz unlu gıdalar, içi bolca katkı maddeli glikoz şuruplu muruplu ambalajlı yiyecekler (yani her türlü abur cubur), acı ve baharatlı yemekler +1, kafein (maalesef kahve fena kudurtuyor benim kızarıklıkları), sıcak hava, sıcak ortamlar, sıcak duş bunlar komple yasak zaten. Daha kesin vardır unuttuğum bir şeyler aklıma geldikçe eklerim.

Günlük temizleyici olarak Bioderma Sensibio H2o ve TTO yıkama jeli ile iyi anlaşıyoruz.

Makyaj ürünü olarak Jane Iredale kullanıyorum. Bb kremini ve pudrasını. Olumlu olumsuz bir etkisi olmuyor açıkçası, sadece makyajı biraz fazla sık yaptığım zamanlar yüzüm daha fazla kuruyor, saçma sapan tepkiler veriyor. Ara vere vere yapmak, cildi çok yormamak lazım, zaten eldeki malzeme (yani cilt) sıkıntılı, çok yormaya gelmiyor.

Ben yaklaşık 15-16 senedir bu hastalıkla yaşıyorum. Zaman zaman kontrol altına alabiliyorum ancak bazen ortada bir sorun yokken bile yine ataklar başlıyor. Yıldım. Kesin bir çaresini bulabilen olursa bana da haber etsin lütfen.
  • i m cool with that  (11.08.19 10:27:00 ~ 10:27:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.